Najbolji sirevi iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske i Italije mogu se probati na izložbi  "Balkan Cheese Festival" koja je počela u Beogradu.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Posetioci mogu degustiraju retke i neobične vrste stotine sireva malih mlekara, zanatskih proizvođača, koji se ne mogu naći u prodavnicama i u mlečnim halama pijaca.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                            
  
                                    
                                                                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Osnivač festivala Balkan Cheese Festival Srba Jovanović rekao je za Tanjug da se ovaj festival održava po 15. put i da okuplja najbolje sireve iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, kao i sireve iz Francuske i Italije, koji će biti izloženi sutra, tokom drugog dana trajanja izložbe.
                                                                            
                                        
                                                                                    
                                                        
                                                                                                                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        - Cilj ovog festivala je da okupi na jednom mestu najbolje proizviđače sireva, da konzumentima omogući da te fantastične sireve probamo kojih nema u maloprodaji, a da mi svi zajedno njima pomognemo održivosti njihovog poslovanja i rada na njihovim domaćinstvima - rekao je Jovanović.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                    
                                    
                                                                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        On je naveo da oko 50 izlagača danas predstavlja svoje sireve, a da će sutra doći novi, kao i da svaki od njih posetiocima nudi nekoliko vrsta sireva.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
- Osnovna karakteristika tih sireva je da se proizvode u malim serijama, njih prave mala poljoprivredna gazdinstva ili mali specijalizovani sirari, zanatlije - objasnio je Jovanović.
                                                                            
                                        
                                                                                    
                                                        
                                                                                                                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                    
                                                                            
                                            pročitajte još
                                                                                                                                            
    
    
        
        Domaća proizvodnja je jako važna i radimo na povećanju asortimana lekova koji će se proizvoditi u Srbiji, rekla je Sanja Radojević Škodrić
        
            
                            25.02.2023
                    
                    
                Srbija
            
             
                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
    
    
        
        Ministarstvo na ovaj način želi da nagradi najvrednije lekare, a da oni koji malo rade budu sankcionisani umanjenjem plate
        
            
                            25.02.2023
                    
                    
                Srbija
            
             
                                                                                                                                              
                                                                            
                                     
                                                                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Petar Radojičić, jedan od izlagača iz sela Jazak, koji je predstavio Friške jazačke sireve, među kojima se posebno ističe zreli vojvođanski sir, koji se ručno izrađuje, a pravi se od sirila, mleka, i soli.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
- Zreli ili plavi privlači najveću pažnju posetilaca, on je jedan od naših najpopularnijih sireva - rekao je on.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Posetioci će danas i sutra moći da od 10.00 sati do 22.00 časa u Beo Shopping Centru posete izložbu sireva.
                                                                            
                                        
                                                                                    
                                                        
                                                                                                                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                         
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                         
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                    
                                                        
                                                                                                                                                                                                    
                                
                                                                                                         
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                                                                                                        
                            
                             
    
    
                         
                    
Ostavite komentar