Vesti > Srbija

Vučić poručio iz Abu Dabija: ZLO SE SPREMA, moramo da imamo snažnu vojsku INAČE NAS NEĆE BITI

Predsednik je pozvao mlade ljude da se prijave u specijalne jedinice, navodehi da će im osnovna plata biti 220.000 dinara

Izvor: K1info/Tanjug

20/02/2023 > 11:41

podeli vest:

Vučić poručio iz Abu Dabija: ZLO SE SPREMA, moramo da imamo snažnu vojsku INAČE NAS NEĆE BITI
Foto: Instagram Printscreen/buducnostsrbijeav


Moramo da imamo snažnu vojsku inače nas neće biti, nestali bismo kao zemlja za tri dana, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Abu Dabija tokom obilaska sajma naoružanja.

On je pozvao mlade ljude da se prijave u specijalne jedinice, navodehi da će im osnovna plata biti 220.000 dinara, a da će im ukupna primanja premašiti 2.000 evra.

Vučić je objasnio da će specijalne  jedinice biti organizovane u vidu piramide, a pored  ostalog imati snažniji deo mehanizovanih jurišnih bataljona, kao i specijalne pešadijske jedinice, a specijalne jedinice biće naoruzane i tenkovima i pancirima.

Vučić je pozvao mlade momke da se prijave na konkurs, i dodao da je veliki broj upita poslat već prvog dana.

- Molim ljude da se što pre prijave i u Žandarmetiji će imati takve uslove. Moramo da imamo snažnu vojsku - rekao je Vučić i istakao da sve zemlje ulažu ogromne količine novca u naouružanje.

On kaže i da svi  kupuju najbolje, tenkove za 12 do 13 miliona evra, a Srbija  za milion i po do dva. Kaže i da Srbija ima veliki broj tenkova, ali nema vozače i nišandžije.

 

- Zato moramo da imamo veće plate, a svako će primati preko 260.000, značajno preko 2.000 evra - istakao je Vučić.

- Moj poziv mladim momcima i devojkama da dođu u Vojsku Srbije i vide šta zelimo da napravimo - rekao je on.

Upozorio je da niko neće moći da opstane ko nema snažnu vojsku, a dodaje da su važni i zdravsto i  ekonomski napredak.

- Svi su razumeli da se odigrava nešto veliko i spremaju se za nešto veliko, narednih dana očekujemo velike najave i razvoj sukoba u negativnom smeru - ocenio je Vučić i dodao da "mi moramo da čuvamo svoju zemlju".

 

 

 

Ostavite komentar