Vesti > Srbija

I Srbija Ejpril O'Nil ima, i to NAJMLAĐU: Mila ima samo 8 godina, a već je MAJSTOR SVOG ZANATA

Njena humana priča o komšiji Lazi već je obišla državu

Izvor: K1info/RINA

17/02/2023 > 19:30

podeli vest:

I Srbija Ejpril O'Nil ima, i to NAJMLAĐU: Mila ima samo 8 godina, a već je MAJSTOR SVOG ZANATA
Foto: RINA


Iako ima samo osam godina, može se reći da je već izabrala svoje zanimanje i životni poziv. Mila Vidojević je srpska Ejpril O'Nil iz Mojsinja kod Čačka.

Zapravo, ona je najmlađa je reporterka u Srbiji i redovno izveštava o svim informacijama vezanim za njeno i okolna sela. Teme prikuplja osluškujući ljude, prateći događaje i to najčešće na putu od kuće do škole.

- Svakog dana, posle škole prolazim varošicom Mrčajevci i zapisujem sve što mi je zanimljivo i tako informišem ljude iz svoje okoline. Bavim se pričama o društvu, školi, crkvi, sportu i servisnim informacijama koje su bitne za moj kraj - rekla je ova vredna reporterka.

Iako je još uvek dete, posao reportera i te kako zna da radi. Dokaz tome je njena humana priča koja je obišla Srbiju.

Naime, ona je kročila u dom komšije Laza kom je pomoć bila neophodna, a posle njene priče ubrzo je i stigla. U svemu tome najmlađoj reporterki u Srbiji najveća podrška na terenu je otac Ivan koji joj pruža svu neophodnu logistiku.

- Mi smo ekipa, ja sam joj i snimatelj, roditelj i kolega, trudim se da Mili olakšam i učinim to zadovoljstvo, kada je ona spremna da nešto snimi, objavi, nekom pomogne, kao što se to dogodilo u priči o Lazu - rekao je Milin tata Ivan Vidojević.

Ova osmogodišnja Ejpril O'Nil svakodnevno prikuplja informacije, koje su važne za žitelje pomoravskog kraja i svoj rad započinje još iz odeljenja. Čim izađe iz škole, Mila se bavi običnim svetom i prepoznaje sve ono što bi meštane zanimalo. Iako su Mrčajevci mala moravska varošica, ona svakodnevno beleži njenu veličinu i ono što je tišti.

- Mila izveštava o radu naše male škole i crkve, radila je reportažu o izgradnji puteva u našem selu Mojsinje. Takođe, ona je zajedno sa svojim ocem učestvovala u reportažama o životu raznih ljudi našeg kraja - rekla je Svetlana Klasanović, učiteljica OŠ Tatomir Anđelić, izdvojeno odeljenje Mojsinje.

Pomoravska sela Bečanj, Bresnica, Gornja Trepča, Donja Trepča, Mrčajevci, Mojsinje imaju svog izveštača kom veruju, a zahvaljujući najmlađoj reporterki u Srbiji potkovani su pravovremenim informacijama.

 

 

 

Ostavite komentar