Vesti > Beograd

SAOBRAĆAJNO VASPITANJE: Pažljivko je primer, a deca ga verno slede

Nacionalna kampanja "Pažljivkova smotra" projekta za unapređenje saobraćajnog vaspitanja

Izvor: K1info/Tanjug

09/02/2023 > 13:20

podeli vest:

SAOBRAĆAJNO VASPITANJE: Pažljivko je primer, a deca ga verno slede
Foto: Tanjug


Nacionalna kampanja "Pažljivkova smotra" i ove školske godine počela je sa radom, a na istoimenom takmičenju ove godine učestvovaće 72 lokalne samouprave i 50 000 dece, izjavio je Tomislav Petrović iz Agencije za bezbednost saobraćaja, tokom današnje posete OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Obrenovcu.

- Deca se takmiče na školskom, opštinskom i na kraju regionalnom nivou gde će odmeriti svoje znanje sa vršnjacima iz drugih škola, i gde ih čekaju značajne nagrade - izjavio je Petrović.

Petrović je objasnio kako se opštinsko takmičenje održava krajem ovog meseca, dok se regionalno takmičenje očekuje u aprilu, a kasnije i republička smotra i dodao da deca uče iz "Pažljvkove knjige saobraćaja" koju su dobili svi predškolci i deca prvog i drugog razreda osnovnih škola.

Sam cilj projekta da se unapredi saobraćajno vaspitanje na zavidan nivo, ocenio je Petrović.

Foto: Tanjug

 

Predsednik opštine Obrenovac Miloš Stanojević kaže da je, i pored povećanih mera opreza u saobraćaju u Obrenovcu, i dalje je veliki broj nesreća sa fatalnim ishodom.

- Odgovornost i svest svih nas je potrebna kako bi se bezbednost u saobraćaju podigla na viši nivo, a pogotovo svest kako bi sačuvali najmlađe. Apelujem na sve učesnike u saobraćaju - usporite" kazao je Stanojević i dodao da apeluje i na državu da se kazne povećaju kako bi se sankcionisali bahati vozači i kako bi deca bila bezbednija na ulicama u celoj našoj državi. Projekat "Pažljivkova smotra" je  obrazovno-zabavnog karaktera, gde deca predškolskog uzrasta i prvog i drugog razreda kroz takmičenje iz poznavanja bezbednosti saobraćaja pokazaju koliko su savladala osnovna pravila kao najmlađi učesnici saobraćaja, a započet je 2017. godine -  poručio je Stanojević.

 

 

 

Ostavite komentar