Vesti > Srbija

Sjajno vreme - ZA PINGVINE: Em je LEDENO, em DUVA VETAR

Od vikenda je najavljen porast dnevne temperature, dok će jutarnji mrazevi biti u slabljenju od nedelje

Izvor: K1info/Tanjug

09/02/2023 > 07:01

podeli vest:

Sjajno vreme - ZA PINGVINE: Em je LEDENO, em DUVA VETAR
Foto: Pixabay.com


Danas u Srbiji jutro hladno sa mrazom, tokom dana pretežno sunčano i hladno, u Negotinskoj Krajini umereno do potpuno oblačno. 

Duvaće slab i umeren istočni i jugoistočni vetar, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju povremeno i jak. Jutarnja temperatura od -12 do -5 stepeni, a najviša od 1 do 3 stepena.

Slično vreme se očekuje i u Beogradu - ujutru umeren mraz, tokom dana pretežno sunčano i hladno uz slab i umeren istočni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura od -9 do -5 stepeni, a najviša dnevna oko 1 stepen.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u narednim danima u Srbiji se očekuje mraz, dok će se temperature u većini mesta kretati od -12 do - 5 stepeni, u planinskim predelima i na Pešteru i do -20 stepeni. 

Od vikenda je najavljen porast dnevne temperature, dok će jutarnji mrazevi biti u slaljenju od nedelje.

U subotu posle podne očekuje se postepeno naoblačenje sa severa, koje će krajem dana i tokom noći ka nedelji, kao i u nedelju, usloviti slabe padavine: u nižim predelima kišu, u brdsko-planinskim sneg. 

U ponedeljak je najavljen prestanak padavina i razvedravanje, suvo sa dužim sunčanim intervalima, navedeno je u saopštenju.

 

 


 

 

Ostavite komentar