Vesti > Srbija

Srpska lista: HAPŠENJE dvojice MLADIĆA u Klokotu novi PRITISAK na Srbe

Njima je određeno zadržavanje od 48 sati, a Kancelarija za KiM će im obezbediti svu besplatnu pravnu pomoć i advokata

Izvor: K1info/Tanjug

12/01/2023 > 22:31

podeli vest:

Srpska lista: HAPŠENJE dvojice MLADIĆA u Klokotu novi PRITISAK na Srbe
Foto: Tanjug/Ivan Radulović


Dvojica srpskih mladića Dejan M. (27) i Aleksandar S. (31) privedeni su danas u Klokotu jer se tokom proslave Badnje večeri u porti crkve čulo nekoliko hitaca ispalјenih u vazduh, saopštila je Srpska lista.

- Pripadnici Kosovske policije danas su pretresli kuće ove dve porodice, a Dejan i Aleksandar su privedeni. Nјima je određeno zadržavanje od 48 sati i Kancelarija za KiM će im obezbediti svu besplatnu pravnu pomoć i advokata - navela je SL i dodala da je porodice obišao i predsednik privremenog organa opštine Vitina koji im je preneo podršku Kancelarije.

Jasno je da se ovakvim hapšenjima, povezanim sa proslavom Božića, kao najradosnijeg pravoslavnog praznika, Srbima stavlјa do znanja da nemaju pravo na svoje praznike, što najbolјe pokazuje teroristički napad na Badnji dan u Gotovuši, kada je Albanac, pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, pucao u dečaka Stefana i mladića Miloša, samo zato što su nosili badnjak, podseća Srpska lista. 

- Time se na Srbe vrši dodatni pritisak i unosi strah u srpske sredine, sa jasnim cilјem da se oni onespokoje i proteraju sa svojih ognjišta - zaključuje se u saopšenju SL.

Kosovska policija je saopštila da su Srbi uhapšeni zbog "izazivanja opšte opasnosti" pošto su na Božić u Klokotu pucali iz vatrenog oružja. Za trećom osobom navodno umešanom u slučaj se traga.

- Trojica Srba identifikovani su na osnovu operativnih informacija i pregleda video snimaka sa kamera - saopštila je policija i dodala da je pretresla tri lokacije.

Dve automatske puške AK47 za koje policija sumnja da su korišćene tokom pucnjave nisu pronađene.

 

 

 

Ostavite komentar