Vesti > Srbija

Skup u Štrpcu završen PORUKAMA MIRA: Muka nas je na ovo naterala, samo hoćemo da budemo SVOJI NA SVIME

U Štrpcu je danas završen protest Srba zbog ranjavanja srpske dece na Badnji dan

Izvor: K1info/Tanjug

08/01/2023 > 14:51

podeli vest:

Skup u Štrpcu završen PORUKAMA MIRA: Muka nas je na ovo naterala, samo hoćemo da budemo SVOJI NA SVIME
Foto: Tanjug/STR


U Štrpcu je danas završen protest Srba zbog ranjavanja srpske dece na Badnji dan, sa kojeg su upućene poruke mira, ali i pozivi da se osigura bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji.

Regionalna policija Uroševac saopštila je na svojoj Fejsbuk stranici da je skup protekao mirno.

"Protest je bio miran i nije prijavljen nijedan incident", navela je policija dodajući da su putevi koji su vodili ka Štrpcu od Brezovice i Uroševca prohodni za saobraćaj.

 Na velikom protestu u Štrpcu zbog ranjavanja Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21) iz Gotovuše na Badnji dan i prebijanja 18-godišnjeg Stefana Tomića iz Klokota koji se vraćao s Božićne liturgije okupili su se u podne ne samo Srbi iz Sirinićke Župe već i iz čitavog Kosova i Metohije.

Bio je to protest sa kojega su poslate poruke mira.

Dalibor Jevtić, predsednik Opštine Štrpce, rekao je da je krajnje vreme da se osigura bezbednost srpskog naroda i srpske dece.

- Danas sa ovog mesta šaljemo poruku da nas neće uplašiti. Svako od nas je Stefan i Miloš i poruka onima koji žele da nas proteraju jeste da nisu uspeli - rekao je Jevtić i naglasio da se danas šalju poruke mira, da samo želimo da budemo svoji na svome.

Naglasio je da je jasno ko ovde želi suprotno tome.

- Teški su ovo dani. Umesto da praznik proslavimo u miru morali smo protestom da dignemo glas protiv pucnja u srpsku decu i mladiće - rekao je Jevtić, koji je rekao da je Srbe muka naterala da se danas okupe.

Jevtić je poručio međunarodnoj zajednici da urazumi Aljbina Kurtija, da prestanu da napadaju našu decu i naglasio da će srpski narod opstati bez obzira na sve izazove.

Foto: Tanjug/STR

 

Lider Srpske liste Goran Rakić poručio je da su ih okupile junačke rane Stefana i Miloša iz Štrpca ali i Stefana iz Klokota.

Upozorio je još jednom na to da se teror diktatorskog režima Aljbina Kuritja nastavlja.

Naglasio je da maltretiranje Srba i srpske dece mora da prestane.

- Naša sloga je najače sredstvo da se odupremo tom diktatorskom režimu - rekao je Rakić.

 Građani su nosili transparente "Decu ti nećemo oprostiti!", "Stefane, srce srpsko junačko", "Pucanj u Stefana i Miloša je pucanj u srce Srbije!" , "Evropo za šat su naša deca kriva?!", "Naša deca nisu za Kurtijev metak!" .

Takođe, nosili su i one na kojima je pisalo "Nećete nam Štrpce pretvoriti u geto", "Štrpce je srce Srbije", "Sloboda za braću", "Vučiću čuvaj Srbe i mir", "Kosovska Kamenica je uz braću iz Štrpca".

 

 

 

Ostavite komentar