Vesti > Srbija

NAPOKON 1. januar bez POGINULIH u saobraćaju, ali na stotinu njih zadržanih na TREŽNJENJU

Zlatko Belencan je rekao i da je situacija, kada je reč o bezbednosti saobraćaja na početku godine, znatno povoljnija

Izvor: K1info/rts.rs

03/01/2023 > 19:45

podeli vest:

NAPOKON 1. januar bez POGINULIH u saobraćaju, ali na stotinu njih zadržanih na TREŽNJENJU
Foto: Tanjug/OMK Mup Republike Srbije


Mnogi završavaju mali novogodišnji odmor i kreću ponovo na put. Zbog toga su kontrole na putnim pravcima širom Srbije pojačane, a pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije Zlatko Belencan izjavio je da dnevno oko 3.000 saobraćajnih policajaca kontroliše saobraćaj, posebno u pravcu zimskih centara.

I naši ljudi iz inostranstva, koji su praznike proveli u Srbiji, putuju u zapadnoevropske zemlje.

Belencan navodi i da je u pravcima zimskih centara, poput Zlatibora i Kopaonika povećan broj kontrola, ističući i da će saobraćaj biti pojačan iz tih pravaca.

- Tri hiljade saobraćajnih policajaca, angažovano je dnevno da bi se vršila kontrola, regulisanje i vršenje uviđaja saobraćajnih nezgoda na teritoriji Srbije. Planovima smo predvideli da se pojačaju saobraćajnice - dodao je on. 

Belencan je rekao i da je situacija, kada je reč o bezbednosti saobraćaja na početku godine, znatno povoljnija. 

Foto: MUP RS

 

- Proteklih godina, 1. januara, bilo je i po troje mrtvih u saobraćajnim nesrećama, dok je ovaj 1. januar prošao bez poginulih. Došlo je i do smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i povređenih - naveo je Belencan. 

Belencan je naglasio i da je tokom novogodišnje noći oko sto osoba provelo noć u prostorijama za zadržavanje jer su upravljali vozilima pod dejstvom drogom i alkohola, a da je preko 520 osoba zatečeno da upravljaju u alkoholisanom stanju.

Kako je rekao, prošle godine povećan je broj stradalih u saobraćajnim nesrećama za 30 osoba u odnosu na protekle tri godine, napominjući da sve više stradaju mladi, u uzrastu od 15 do 30 godina, kao i da se povećao broj poginule dece.

 

 

Ostavite komentar