Vesti > Srbija

VUČIĆ spreman da ZAŠTITI SRBE na severu Kosmeta posle STRAŠNE NAREDBE vlasti iz Prištine

U teškoj smo situaciji, ali da ćemo dati sve od sebe i brinućemo na svaki način kako da sačuvamo mir i stabilnost

Izvor: K1info/Tanjug

26/12/2022 > 21:41

podeli vest:

VUČIĆ spreman da ZAŠTITI SRBE na severu Kosmeta posle STRAŠNE NAREDBE vlasti iz Prištine
Foto: Printscreen/Instagram/Buducnostsrbijeav


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras, komentarišući zabranu ulaska na KiM patrijarhu srpskom Porfiriju, da će preduzeti sve mere da zaštiti srpski narod "posle naoružavanja Albanaca i posle podizanja njihove borbene gotovosti". 

- Sve dajemo od sebe da sačuvamo mir i stabilnost. Nažalost, nas nisu hteli da slušaju, ili ih nije mnogo ni interesovalo da nas čuju - naveo je Vučić u snimku objavljenom na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav". 

On je, povodom zabrane ulaska patrijarhu Porfiriju na KiM, naglasio da se to nikad u istoriji nije dogodilo. 

- I baš ih briga. Besmisleno saopštenje, nevažno... Ali će i dalje da govore samo o srpskim barikadama koje su samo znak nezadovoljstva i borbe srpskog naroda da budu svoji na svome i ništa više - naveo je on.

On je naglasio da, u skladu sa tim, želi da obavesti "da smo u teškoj situaciji, ali da ćemo dati sve od sebe i da ćemo brinuti na svaki način kako da sačuvamo mir i stabilnost i ne samo to, kako da zaštitimo naš narod na severu Kosova i Metohije". 

 

 

- U skladu sa tim, a posle naoružavanja Albanaca i posle podizanja njihove borbene gotovosti, preduzeću sve mere da zaštitimo naš narod i sačuvamo Srbiju - poručio je Vučić. 

Ranije su vlasti u Prištini, prema saznanjima Informera, stavili takozvane kosovske bezbednosne snage u punu borbenu gotovost i spremni su da izvrše udar na sever Kosova i Metohije. Oni su spremili svojih 1.500 pripadnika za udar. Ova naredba odnosi se na sve jedinice iz Prištine, Peći i Prizrena.

Priština je, kako navodi Informer, izdala naređenje svojim bezbednostnim snagama da noćas budu u kasarnama ili da budu dostupni na moblilnim telefonima, kako bi bili spremni za pokret ako ih pozovu u toku noći.

 


 

Ostavite komentar