Vesti > Region

DODIK odgovorio ZELENSKOM: Nepristojno je deliti takve savete

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da nije primereno da Zelenski deli savete o tome šta Zapadni Balkan treba da radi

Izvor: K1info/Tanjug

09/10/2022 > 16:50

podeli vest:

DODIK odgovorio ZELENSKOM: Nepristojno je deliti takve savete
Foto: Tanjug


Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, ocenio je danas da arogancija koju pokazuje predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prevazilazi značaj uloge koju on misli da ima i da sigurno on nije neko ko treba da se pita o tome šta Zapadni Balkan treba ili ne treba da radi.

- Politički je nepristojno da on deli savete bilo kome, pa i nama na Balkanu. Njegovi stavovi nas se ne tiču i nisu oni koje bismo mi morali da sledimo - rekao je Dodik.

Istakao je rekao da Zelenski "ima svoje koji ga simpatišu", ali da smatra da i drugi na zapadnom Balkanu misle da je "takvo bezočno sugerisanje" bez ikakvog osnova i da držanje predavanja o tome šta ko treba da čini "apsolutno nije adekvatno ni vremenu, a pogotovo nije adekvatno ulozi koju Zelenski ima u tome".

- Čovek je umislio da može da drži predavanje svakom drugom i da ocenjuje ko je na ispravnom, a ko na lošem putu. To treba odbaciti, kao upravo nešto što je došlo sa strane koja uopšte nije pitana - poručio je Dodik i naglasio da Republika Srpska ostaje neutralna kada je reč o ukrajinskoj krizi.

Ukrjainski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je u subotu zemlje Evropske unije i posebno Balkan da započnu "kurs nezavisnosti od Rusije" u politici, ekonomiji i energetici, tako što bi ojačali saradnju.

- Za Balkan to nije ništa manje važno nego za naš deo Evrope - rekao je Zelenski.

 

 

 

Ostavite komentar