Vesti > Region

Cvijanović: Kapitulacija je kad ne smeš da kažeš šta misliš

Niti je sada EU spremna za nas, niti smo mi spremni za nju, ali tražimo rešenje, kaže predsednica RS

Autor: Tanjug

14/06/2022 > 08:42

podeli vest:

Cvijanović: Kapitulacija je kad ne smeš da kažeš šta misliš
Foto: Tanjug



Predsednica Republike Srpske i potpredsednica SNSD Željka Cvijanović izjavila je, povodom kritika predsednika SDS Mirka Šarovića na račun lidera SNSD Milorada Dodika u vezi sa sastankom u Briselu, da u SDS-u već godinama vlada praksa da komentarišu sastanke na kojima nisu bili, kao i da izbegavaju sva važna dešavanja jer se boje "imati mišljenje ili stav".
 

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Šarovića da je sastanak lidera parlamentarnih stranaka iz BiH u Briselu "potpuna kapitulacija", Cvijanovićeva je odgovorila da je kapitulacija "ne smeti otići i reći šta misliš, ako misliš".

- Uvek nam serviraju neku naknadnu pamet. Šarović je nedavno izjavio da bi BiH uspeo uvesti u EU u roku od osam godina. Pa, što onda ne ode u Brisel da taj recept podeli i sa evropskim zvaničnicima, i sa svojim kolegama liderima? I zašto je uopšte rekao da će ići, a onda odustao.

Reklo bi se, čovek je mađioničar, ne znaju nigde u regiji, ali on zna kako treba, samo što to ne zna podeliti sa drugima - rekla je potpredsednica SNSD.

Ona je konstatovala da je ovo teško vreme i za EU, ali i za BiH, ističući da se mora razgovarati.

- Način na koji su se dešavala dosadašnja proširenja EU ne odgovara današnjem vremenu i komplikovanom političkom trenutku na evropskom, ali ni na globalnom nivou. Podržavam svaki razgovor. Niti je sada EU spremna za nas, niti smo mi spremni za nju, ali tražimo rešenje - pojasnila je Cvijanović.

Šarović je ranije, komentarišući sastanak lidera parlamentarnih stranaka iz BiH u Briselu sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, izjavio da je Dodik, kako je rekao, "kapitulirao u Briselu", kao i da su prihvaćene potpuno neprihvatljive stvari za Republiku Srpsku.
 

Ostavite komentar