Vesti > Region

Oglasili se iz HRVATSKE BOLNICE: Evo u kakvom je stanju DEVOJČICA koja je zadobila OPEKOTINE

Nesreća se dogodila kada je muškarac bacio bocu sa zapaljivom tečnošću u dvorište u kojem se nalazila devojčica

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Anica Ninković

04/03/2024 > 14:53

podeli vest:

Oglasili se iz HRVATSKE BOLNICE: Evo u kakvom je stanju DEVOJČICA koja je zadobila OPEKOTINE
Foto: Pixabay.com


Kako prenose mediji, jednoipogodišnja devojčica koja je juče zadobila teške opekotine lica i šake u solinskim Blacama i dalje je hospitalizovana u KBC-u Split trenutno je van životne opasnosti.

- ​Devojčica je i dalje pod sedativima kako ne bi osećala bolove, stanje je dobro, nije u životnoj opasnosti i stalno je pod lekarskim posmatranjem. Dobila je opekotine lica i šake i nalazi se na odeljenju intenzivne nege za decu - rekla je Kristina Bitanga iz uprave bolnice.

Na roštilju u Solinu mu se zapalila boca s benzinom

Policija je dojavu o toj teškoj nesreći dobila ​u nedelju oko 14 sati kada ​im je iz splitske bolnice javljeno da je lekarska pomoć pružena detetu koje ima opekotine po telu izazvane zapaljivom tečnošću.

Nešto kasnije policija je saopštila kako je do nesreće došlo u pomoćnom objektu (pušnici) gde je 51-godišnjak pripremao paljenje vatre pomoću zapaljive tečnosti iz boce. U jednom trenutku vatra je zahvatila bocu, a muškarac ju je u panici odbacio u dvorište u kojem se nalazila devojčica koja je tom prilikom zadobila opekotine po telu.

- Na mestu događaja je obavljen uviđaj, a kriminalističko istraživanje tog događaja je i dalje u toku. Javnost će biti obaveštena posle završenih policijskih radnji - rekla je Željka Radošević iz splitske policije.

Ostavite komentar