Vesti > Region

Skandal u Hrvatskoj! UGLEDNI ZADARSKI NASTAVNIK pokušao da seksualno zlostavlja DECU?

Reč je o ličnosti poznatoj u kulturnim krugovima, koja se godinama nalazi na nizu istaknutih funkcija

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

04/03/2024 > 11:47

podeli vest:

Skandal u Hrvatskoj! UGLEDNI ZADARSKI NASTAVNIK pokušao da seksualno zlostavlja DECU?
Foto: Shutterstock


Zadarska policija potvrdila je ono što se danima šuškalo u gradu - protiv profesora muzičkog se vodi istraga zbog krivičnog dela razvratne radnje u pokušaju, objavio je Zadarski list.

Portal navodi da je reč o ličnosti poznatoj u kulturnim krugovima, koja se godinama nalazi na nizu istaknutih funkcija.

Njega je dvoje dece prijavilo zbog pokušaja krivičnog dela, a policija ne želi da otkriva detalje zbog zaštite maloletnika i počinioca dok se ne dokaže njegova nedela.

- Zbog sumnje na krivična dela iz domena zlostavljanja i iskorišćavanja dece, policijski službenici Službe kriminalističke policije u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom starom 50 godina.

Nakon kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog je podneta krivična prijava nadležnim organima, a osumnjičeni je predat odeljenju za pritvor PU zadarske.

- Želimo da istaknemo da poštujemo zakonske odredbe Zakona o sudovima za mlade u pogledu tajnosti postupka povodom događaja u koje su umešana maloletna lica, pre svega zbog najboljeg interesa dece žrtava, ali i mladih počinilaca kažnjivih dela  i zaštite dostojanstva žrtve - stoji u odgovoru PU zadarske.

Istražni sudija Opštinskog suda u Zadru odredio mu je jednomesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i mogućnosti uticaja na svedoke.

Ostavite komentar