Vesti > Region

Teška železnička nesreća u Hrvatskoj, u SUDARU DVA VOZA poginulo troje, povređeno 11 ljudi

Putnički voz prošao je kroz crveno svetlo i udario u teretni

Autor: K1info

09/09/2022 > 23:18

podeli vest:

Teška železnička nesreća u Hrvatskoj, u SUDARU DVA VOZA poginulo troje, povređeno 11 ljudi
Foto: Shutterstock


Večeras oko 21:35  sati sudarilli su se teretni i putnički voz u okolini Novske, potvrdili su to za Dnevnik.hr iz PU sisačko-moslovačke.

Po prvim, neslužbenim informacijama ima povređenih i poginulih.

Kako neslužbeno saznaje Dnevnik Nove TV, putnički voz prošao je kroz crveno i udario u teretni, koji je bio zaustavljen, jer je bio u kvaru.

"Oko 21.35 stigla je dojava da je u mestu Rajić putnički voz udario u zaustavljeni teretni voz. Sve dežurne službe su na terenu i pomažu unesrećenim ljudima", javlja Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Hrvatske železnice potvrdile: Ima poginulih i teško povređenih

" 9. septembra oko 21.30 časova između stanica Okučani i Novska, putnički voz br. 2506 naleteo je teretni voz. U nesreći je bilo poginulih i teških povređenih. Na mestu udesa su službe Hitne pomoći. Uzrok nesreće biće poznat nakon uviđaja. Voz 2506 saobraćao je na relaciji Vinkovci – Novska. HŽ Putnički prijevoz izražava saučešće porodicama nastradalih", saopšteno je iz HŽ-a.

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je, posle obilaska mesta teške železnicke nesreće kod Novske da su, prema trenutnim podacima, poginule tri osobe, a 11 ih je povređeno, ali da niko nije životno ugrožen te da nema podataka o drugim stradalima.

- Nekoliko povređenih osoba su hrvatski državljani, a nekoliko je stranih - potvrdio je Plenković, napomenuvši da se podaci o njima mogu dobiti od Crvenog krsta u Novskoj, prenela je Hina.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar