Vesti > Region

U CRNOJ GORI do danas popisano 564.000 GRAĐANA: Popisivači rade još 10 dana

Popis stanovništva u Crnoj Gori je nakon dve godine kašnjenja i dva odlaganja u ovoj godini počeo 3. decembra

Izvor: K1info/Tanjug

18/12/2023 > 09:05

podeli vest:

U CRNOJ GORI do danas popisano 564.000 GRAĐANA: Popisivači rade još 10 dana
Foto: Freepik.com


U Crnoj Gori je, zaključno sa nedeljom 17. decembar,  popisano više od 564.000 hiljade građana, 308.000 stanova i 181.000 domaćinstava, izjavila je danas zamenika direktora Uprave za statistiku (Monstat) Snežana Remiković.

Popis stanovništva u Crnoj Gori je nakon dve godine kašnjenja i dva odlaganja u ovoj godini počeo 3. decembra i trebalo je traje zaključno sa sutrašnjim danom, ali je produžen za još 10 dana, zbog vremenskih uslova i nedostataka popisivača.

Remiković je gostujući u emisiji boje jutra TV Vijesti rekla da ima dovoljno vremena da se popis, koji je produžen do 28. decembra, završi u roku, čak i u opštinama gde je nedostajalo popisivača.

Remiković je naglasila da je kontrolama utvrđeno da, uprkos tome što su pojedini popisivači isključeni zbog nepravilnosti, nije promenjen nijedan podatak iz "osetljive kategorije".

- Do sada je, kontrolama koje su rađene, utvrđena njihova stopostotna verodostojnost u odnosu na kopiju - rekla je Remiković.

Preliminarni rezultati o broju stanovnika, domaćinstava i stanova biće najkasnije 30 dana nakon završenog popisa. Konačni se, dodala je Remiković, očekuju "negde šest meseci nakon toga".

- Provera će trajati nekih mesec dana, što će produžiti i taj period za objavu - kazala je zamenica direktora Monstata.

Ostavite komentar