Vesti > Region

DOJAVE O BOMBAMA u školama u Crnoj Gori SLALO DETE! Policija pronašla DOKAZE prilikom pretresa stana

On je sa svog mobilnog telefona poslalo preteće e-mailove

Izvor: K1info/telegraf.rs

24/12/2023 > 11:35

podeli vest:

DOJAVE O BOMBAMA u školama u Crnoj Gori SLALO DETE! Policija pronašla DOKAZE prilikom pretresa stana
Foto: Freepik.com


Pretnje da su u crnogorskim školama postavljene bombe u periodu od 20. do 22. decembra slalo je dvanaestogodišnje dete iz Podgorice. Ono je sa svog mobilnog telefona poslalo preteće e-mailove.

Ovu informaciju potvrdila je crnogorska policija, a dokazi za to su pronađeni pretresom stana, a protiv oba roditelja ovog deteta biće ponešene prijave zbog zanemarivanja deteta.

- U koordinisanoj akciji Sektora za borbu protiv kriminala i Regionalnog centra bezbednosti “Centar”, Odeljenja bezbednosti Podgorica, a po nalogu Osnovnog drzavnog tužilaštva u Podgorici, juče je izvršen pretres stana i drugih prostorija u Podgorici, pri čemu su kod jednog maloletnog lica uzrasta deteta, pronađeni materijalni dokazi koji potiču, nastali su i koji ukazuju na to da je to dete sa svog mobilnog uređaja kreiralo i uputilo sporne mail-ove - navodi se u saopštenju policije.

Oni dodaju da će službenici Uprave policije i u budućem periodu sve svoje kapacitete usmeriti prvenstveno na bezbednost najranjivih kategorija - dece, a ujedno apeluju na sve roditelje da obrate posebnu pažnju i izvrše određenu kontrolu aktivnosti dece.

- Naročito to važi u delu nadzora njihovih aktivnosti koje preduzimaju putem društvenih mreža i korišćenja digitalne tehnologije u sajber prostoru, a koje vrlo često mogu biti štetne kako za pojedinca, tako i za društvo u celini što se upravo u ovom slučaju reflektovalo - kazali su iz policije.

 

Ostavite komentar