Vesti > Region

Mediji pitaju da li su sve KAMERE PREGLEDANE? Njih oko 40 je bilo na putu od mesta otmice do mesta UBISTVA Vanje G.

Javnost i mediji se ne smiruju posle ubistva devojčice u S.Makedoniji i traže ozbiljnost u radu i da svi preispitaju ono što do sada znamo

Autor: K1info/Skoplje1/M.G.

09/12/2023 > 20:28

podeli vest:

Mediji pitaju da li su sve KAMERE PREGLEDANE? Njih oko 40  je bilo na putu od mesta otmice do mesta UBISTVA Vanje G.
Foto: Shutterstock/Pixabay/Facebook Printscreen

Istražni organi su otkrili početnu i krajnju tačku odakle je 14-godišnja Vanja Gorčevska (Đorčevska) kidnapovana, sprovedena do mesta gde je ubijena i potom ubijena. Tom trasom je ekipa "Skoplje1" zabeležila čak 40 nadzornih kamera, ali se postavlja pitanje koliko kamera je snimilo kretanje vozila "reno kango" i "sitroen", u kojima se, prema istrazi, nalazila Vanja.

Kako su pisali mediji, Vanja Gorčevska je oteta u strogom centru Skoplja, nakon čega je u vreći, vezanih ruku i nogu, prevezena ili u navedenom "reno kangu" ili u ukradenom "sitroenu" koji je pripadao ubijenom frizeru iz Velesa, Pančeu Žežovskom (74).

Njena putanja se potom nastavila preko Debar Maalog, Mirkovaca, Brazde a onda u nepoznatnom pravcu, pre nego što je nađena u ataru, na svega 40 minuta od mesta gde je oteta.

Preko 40 kamera usput, deo su projekta "Bezbednog grada", dok su ostale iz privatnih objekata, nedaleko od puta. Kamere se nalaze gotovo na svakom koraku u prvim kilometrima, pa čak i u sporednim ulicama kroz koje su kidnaperi prolazili, zajedno sa Vanjom, do svog konačnog odredišta.

Ekipa "Skoplje1" postavlja pitanje — da li su sve kamere pregledane nakon što je prijavljen nestanak devojčice ili danima kasnije?

Podsećamo, jedna od ovih kamera je zabeležila oba vozila u kojima je najverovatnije prevezena 14-godišnja Vanja, nakon što je oteta iz svoje zgrade.

U posed ovog snimka došao je severnomakedonski portal "Portaliks", dok se na snimku vidi kada i kako je devojčica stigla u selo Brazda. Automobili su ovom prometnom ulicom prošli oko 7.55 časova, dok je ukradeni "sitroen" zapaljen oko 9.37 časova.

Vanja Gorčevska je ubijena nekoliko sati nakon što je oteta, a njeno telo je nađeno nedelju dana kasnije. Njen nestanak je prijavila njena majka Zorica 27. novembra, kada je Vanja krenula u školu, ali do tamo nije ni stigla. U otmici je po navodima istrage učestvovao i njen otac, Aleksandar, koji se takođe nalazi u pritvoru.

Foto: Freepik.com

 

Potraga za Vanjom je izazvala veliku pažnju u celom regionu, a veruje se da ju je otela grupa otmičara na čelu sa kontroverznim Ljupčom Palevskim Palčom. Zbog učešća u ubistvu Vanje, ali i frizera Pančea Žežovskog, čiji su automobil koristili za otmicu devojčice, uhapšeni su i Vlatko Kešišev, Velibor Manev i Bore Vidovski.

Tokom otmice devojčice Vanje korišćen je i jedan podrum, gde je bila vezana, a potom stavljena u vreću za spavanje i izvedena iz zgrade, navodi TV24.

Vozač koji je Ljupča Palevskog prevezao iz Beograda u Tursku dobio je krivičnu prijavu i produžen mu je pritvor na 30 dana zbog slučaja dvostrukog ubistva.

On se sumnjiči da je od 1. do 3. decembra, kako bi pomogao Palevskom da pobegne i sakrije se od vlasti, od 1. do 3. decembra "lend roverom" strumičkih registarskih oznaka, u vlasništvu strumičke firme, odvezao Palevskog iz Beograda i odvezao ga u Tursku.

Ostavite komentar