Vesti > Region

Tvrde da mu je SVE PODMETNUTO! Na Facebook-u traže PRAVDU ZA PALEVSKOG, građani BESNI

Facebook grupu su otvorile pristalice Palevskog, koji je osnivač i predsednik političke partije Desno

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Katarina Milanović

07/12/2023 > 09:31

podeli vest:

Tvrde da mu je SVE PODMETNUTO! Na Facebook-u traže PRAVDU ZA PALEVSKOG, građani BESNI
Foto: Kanal 5 printscreen/Facebook printscreen


Veliki broj građana na društvenim mrežama traži najstrože kazne za počinioce monstruoznog dvostrukog ubistva u Skoplju i Velesu, pa i vraćanje smrtne kazne, a istovremeno na Facebook-u je otvorena stranica na kojoj se traži "pravda" za prvooptuženog u ovom slučaju Ljupča Palevskog Palča, uz tvrdnju da mu je sve podmetnuto.

Palevski je pre dva dana uhapšen u Turskoj, a Severna Makedonija je već započela proces njegovog izručenja, koji bi, međutim, mogao da potraje od tri meseca do godinu dana.

Ministar makedonskog MUP Oliver Spasovski je u jednoj izjavi tražio zabranu političke stranke Palevskog Desno.

U formiranoj Facebook grupi u kojoj se traži "pravda za Palevskog" daje se podrška prvoosunjičenom za ubistvo maloletne Vanje Gorčevske i penzionisanog berberina Panča Žežovskog, uz tvrdnje da mu je sve namešteno, što je izazvalo revolt građana Severne Makedonije.

Facebook grupu su otvorile pristalice Palevskog, koji je osnivač i predsednik političke partije Desno.

Inače, stranka Palevskog se već neko vreme u makedonskoj javnosti optužuje za širenje govora mržnje i izazivanje nacionalne, rasne i verske netrpeljivosti.

Meta govora mržnje Palevskog je, kako prenosi portal skopske tv. Kanal5, bili su monasi manastira Svetog Jovana Bigorskog, ali se navodi i da je imao saradnike u redovima Makedonskoj pravoslavnoj crkvi. Inače, svi osumnjičeni za dvostruko ubistvo koje je uznemirilo makedonsku i javnost zemalja regiona, bili su članovi stranke Desno.

Ostavite komentar