Vesti > Region

Makedonski tužilac Bubevski o ubistvu VANJE (14): SADA se TAČNO ZNA KO JE ŠTA RADIO, sutra iznosimo još DETALJA

On je na konferenciji za novinare rekao da se sada tačno zna ko je šta radio i za šta je bio zadužen

Izvor: K1info/Tanjug

04/12/2023 > 11:05

podeli vest:

Makedonski tužilac Bubevski o ubistvu VANJE (14): SADA se TAČNO ZNA KO JE ŠTA RADIO, sutra iznosimo još DETALJA
Foto: MUP Severne Makedonije/Wikipedia


Makedonski tužilac Gavril Bubevski izjavio je danas da su saslušana trojica osumnjičenih za ubistvo 14-godišnje devojčice i 74-godišnjeg muškarca, koji se nalaze u pritvoru i da Tužilaštvo poseduje priznanje o toku događaja, kao i da će za glavnoosumnjičenim koji je u bekstvu biti raspisana međunarodna poternica.

On je na konferenciji za novinare rekao da se sada tačno zna ko je šta radio i za šta je bio zadužen, prenosi makedonski A1on.

- Reč je o dva krivična dela, otmici radi zarade i ubistvu. Zbog povezanosti i jednog i drugog sa izvršiocima koji su isti, predviđena je najtežu moguća kvalifikacija i najteža moguća kazna - rekao je Bubevski.

Prema njegovim rečima trojici osumnjičenih je određeno zadržavanje do 48 sati, jer je još u toku obrada materijalnih podataka, odnosno čekaju se svi nalazi sa obdukcije i bioloških tragova.

- Danas ili sutra MUP će objaviti odgovarajući izveštaj i tada će Tužilaštvo otvoriti istragu o kojoj ćemo moći da kažemo mnogo više detalja. Postupak je u toku istrage. Osumnjičeni su se uspaničili, jer im je već postalo jasno da se stvara uzbuna oko nestanka i da je angažovana policija, pa su odlučili da ubiju devojčicu. A nije nam jasno da li je motiv bio lični interes. Ne znamo sve tačno, ovo je iz njihovih izjava. Priču treba detaljno potvrditi - rekao je on.

Kako je rekao devojčicu su uhvatili ispred ulaza zgrade u kojoj je živela.

- Otac je učestvovao u davanju instrukcija kada će devojčica sama izaći, ne sumnjamo da je počinio najteže krivično delo. Imao je određenu komunikaciju sa članom grupe koji je u bekstvu - rekao je on.
 

Ostavite komentar