Vesti > Region

Dok je Balkan TRAGAO za ubijenom Vanjom, OSUMNJIČENI bio aktivan na Facebook-u! Šta je Ljupčo OBJAVLJIVAO?

Za njega se sumnja da je pobegao iz Severne Makedonije početkom meseca

Izvor: K1info

Autor: Telegraf.rs

04/12/2023 > 09:31

podeli vest:

Dok je Balkan TRAGAO za ubijenom Vanjom, OSUMNJIČENI bio aktivan na Facebook-u! Šta je Ljupčo OBJAVLJIVAO?
Foto: MUP Severne Makedonije/društvene mreže/Freepik


Ljupčo Palevski je jedan od osumnjičenih za ubistvo Vanje Đorđevska (14), a 1. decembra kada je, kako se sumnja, pobegao iz Severne Makedonije,objavio je poslednji post na Facebook, na kojem je bio veoma aktivan.

I dok je čitav Balkan, tragao za nestalom devojčicom, a ljudi šerovali apel na društvenim mrežama, osumnjičeni Palevski je dnevno objavljivao političke poruke sa nacionalističkim i antizapadnim sadržajem. Njegova poslednja objava bila je u petak, 1. decembra u 13.51. U petak, kada se završavao samit OSCE u Skoplju, objavio je šest poruka na Facebook u vezi sa politikom.

Osumnjičeni je 29. novembra, dva dana posle nestanka i ubistva devojke, objavio video obraćanje svojim pratiocima, opet vezano za politiku, kao i nekoliko drugih političkih objava.

Samo dan posle ubistva devojčice, održao je govor od sat i po u kome je govorio o pranju novca u Makedoniji. Istog dana objavljuje i 2,5-časovnu video debatu. Postoji i nekoliko drugih političkih objava.

Na dan kada je Vanja oteta i ubijena, nije objavio ništa na Facebook, a 22. novembra, kada je nestao ubijeni Panče Žežovski iz Velesa, Palevski je imao nekoliko političkih objava na svojoj stranici. Ni u jednom trenutku nije spomenuo nestale ljude za kojima je tragala cela Makedonija.

Objavljivao je svoje političke stavove, kao i stavove svog političkog pokreta Desna. Sa ovim pokretom su povezani i ostali osumnjičeni za ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske i 74-godišnjeg Pančea Žežovskog.

Posle jednonedeljne potrage, Tužilaštvo je u nedelju saopštilo da je pronađeno beživotno telo devojčice, kao i 74-godišnjeg muškarca. Oboje su ubijeni.

Za ubistva je osumnjičeno pet osoba, a sumnja se da je Palevski pobegao iz zemlje. On je bivši građevinski preduzetnik, a sada politički aktivista iz Skoplja.

Ostavite komentar