Vesti > Region

TRAGEDIJA usred CRKVENE MISE: Čovek počeo da KAŠLJE i da GUBI DAH, pa se srušio i UMRO

Reanimacija je rađena pred punom crkvom čak sat vremena, ali čoveku nije bilo spasa

Izvor: K1info/podravski.hr

Autor: Kristina Jokić

28/11/2023 > 09:58

podeli vest:

TRAGEDIJA usred CRKVENE MISE: Čovek počeo da KAŠLJE i da GUBI DAH, pa se srušio i UMRO
Foto: Pixabay.com


Muškarac (71) je preminuo u subotu u koprivničkoj crkvi Sv. Nikole biskupa tokom večernje mise. Crkva je u datom trenutku bila puna ljudi, koji su u šoku gledali ovu tragediju.

Očevici su ispričali kako je neposredno pre početka mise počeo da se guši dok je kašljao, a potom je i izgubio svest. Supruga ga je dozivala, a okupljeni vernici bili su u čudu. 

- Odjednom je počeo da kašlje i krklja, nije mogao da dođe do vazduha, supruga se odmah uspaničila, počela je da viče 'Ivica, Ivica', a i ostali koji su se nalazili u blizini priskočili su u pomoć. Odmah su doneli vodu, ali on se već srušio i prestao da diše. Položili su ga na sto, davali veštačko disanje, masirali srce, ali bezuspešno - ispričala je jedna žena.

Hitna pomoć je došla brzo i pokušana je reanimacija, ali čovek je preminuo na licu mesta.

- Oživljavali su ga pred svima gotovo jedan sat, ali nažalost, već je bilo kasno. Nakon nekog vremena došla je i policija, ali spasa mu nije bilo, mogli su samo da konstatuju smrt - nastavlja sagovornica.

Svi su bili šokirani, ali niko nije napustio crkvu dok se odvijala drama.

- Svi su gledali šta se događa, svi su hteli da pomognu, ali sve je bilo uzalud. Supruga je vriskala, župnik je bio sav izbezumljen, svi smo bili u šoku i van sebe. Mnogi su i plakali. Velika tragedija, šta drugo reći - ispričala je jedna gospođa.

Da je reč o prirodnoj smrti potvrdili su i iz PU koprivničko-križevačke.

Ostavite komentar