Vesti > Region

Filmska AKCIJA policije u Republici Srpskoj: Uhapšeno 15 OSOBA osumnjičenih za ŠVERC NARKOTIKA

U toku pretresi na 27 lokacija, na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banjaluke...

Izvor: K1info/Tanjug

14/11/2023 > 22:55

podeli vest:

Filmska AKCIJA policije u Republici Srpskoj: Uhapšeno 15 OSOBA osumnjičenih za ŠVERC NARKOTIKA
Foto: Shutterstock


U akciji Kode, uhapšeno je 15 osoba koje se sumnjiče za šverc droge i pribavljanje imovinske koristi trgovinom narkotika u iznosu od 2,7 miliona konvertibilnih maraka, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

U toku su, kažu, pretresi na 27 lokacija, na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banjaluke i Kantona Sarajevo.

Pretresi se vrše po naredbama Okružnog suda Istočno Sarajevo i nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

- Grupa se sumnjiči da je već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga ( kokain, heroin, marihuana, amfetamin, ekstazi i drugih supstanci za proizvodnju opojnih droga), i na taj način počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga. Protivpravna imovinska korist stečena izvršenjem ovog krivičnog dela iznosi 2.750.000KM - navodi se u policijskom saopštenju.

Pripadnici ove Uprave zajedno sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, a u saradnji sa Evropolom realizuju višemesečnu akciju kodnog naziva Kode, prenele su banjalučke Nezavisne novine.

 

Ostavite komentar