Vesti > Region

Ponovo se oglasila Coca - Cola u HRVATSKOJ: Sproveli smo internu analizu našeg proizvoda, NEMA NIKAKVIH NEPRAVILNOSTI

Danima se ništa ne zna, niti jesu li otrovne stvari stigle iz punionice, niti jesu li naknadno ubrizgane

Izvor: K1info/Tanjug

09/11/2023 > 12:02

podeli vest:

Ponovo se oglasila Coca - Cola u HRVATSKOJ: Sproveli smo internu analizu našeg proizvoda, NEMA NIKAKVIH NEPRAVILNOSTI
Foto: Shutterstock


Posle prvih analiza gazirane vode sa ukusom "Romerquelle Emotion Blueberry Pomengranate" od 330 ml, serije roka trajanja 31. mart naredne godine, oglasila se kompanija Coca - Coca Hrvatska saopštenjem u kojem stoji da je Državni inspektorat Hrvatske potvrdio da je serija sigurna za konzumiranje.

- Naše interne analize i dalje ne pokazuju nepravilnosti u proizvodnji bilo kojeg od naših proizvoda. U vezi s jednom bočicom "Romerquelle Emotion Blueberry Pomengranate" povezanom sa slučajem, kriministalistička analiza je u toku. Bočice iz navedene serije se povlače s tržišta u interesu javnog zdravlja. Nastavljamo da pružamo punu podršku nadležnim institucijama u preduzimanju koraka za zaštitu javnog zdravlja. Svim pogođenim sugrađanima želimo brz i potpun oporavak - navodi se u kompanijskom saopštenju.

Konsultant Drago Munjiza, nekada predsednik Uprave Konzuma, komentarisao je povlačenje Coca-Cola proizvoda, ali i krizno komuniciranje u ovom konkretnom slučaju.

Problem je što se danima ništa ne zna, niti jesu li otrovne stvari stigle iz punionice, niti jesu li naknadno ubrizgane.

Barem po mojim saznanjima. Nisam imao ovakve situacije dok sam bio menadžer. Ovo je prilično krizna situacija - kazao je Munjiza za zagrebačli N1 tv.

Foto: Freepik.com/Wikipedia

 

Uprkos tvrdnjama da je sistem obaveštavanja u Hrvatskoj kada je o ovom trovanju reč zakazao, državni sekretar Tomislav Dulibić tvrdi da da to nije tačno i da aktuelnu situaciju ne treba upoređivati sa, kako je rekao, zemljotresom u Petrinji ili korona krizom.

- Sistem je dobro odreagovao. Čim je prvi slučaj zabeležen, iz KBC-a Rijeka su odmah obavestili Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je obavestilo Državno tužilaštvo, a ono Državni inspektorat. Ministar zdravstva odmah je izašao pred medije i preporučio da se ne konzumiraju gazirana pića, nego vodaProizvođač jako loše komunicira. To definitivno nije dobro i mislim da bi trebalo povećati medijski pritisak na njih kako bi reagovali - rekao je Dulibić, preneo je HRT.

Dulibić, međutim, nije pomenuo slučaj trovanja gaziranim napitkom koji se u Rijeci dogodio još u maju mesecu, a nešto kasnije i slučaj trovanja dečaka iz Krapine.

Ostavite komentar