Vesti > Region

Problem TROVANJA NIJE u PROIZVODNJI: Oglasila se Coca-Cola Austrija koja puni SPORNE FLAŠICE

HRT je preneo nezvanično da su rezultati prvih ispitivanja izuzetih iz 16 flašica pokazali nepravilnosti

Izvor: K1info/Tanjug

08/11/2023 > 11:55

podeli vest:

Problem TROVANJA NIJE u PROIZVODNJI: Oglasila se Coca-Cola Austrija koja puni SPORNE FLAŠICE
Foto: Shutterstock


Nakon najmanje šest slučajeva trovanja konzumiranjem gaziranih napitaka, oglasila se Coca-Cola Austrija saopštenjem u kojem stoji da su sproveli internu istragu i da problem nije u njihovoj proizvodnji.

- Poslali smo uzorke u nezavisnu akreditovanu laboratoriju na dalje testiranje - saopštio je portparol austrijske Coca-Cole za hrvatski portal 24sata.

Austrijska Koka-Kola, inače, puni spornu gaziranu vodu "Römerquellea" za hrvatsko tržište.

- Delujemo u skladu s najvišim standardima kvaliteta i bezbednosti hrane, koje redovno proveravaju nadležna tela. Paralelno smo sproveli temeljnu internu istragu koja nije pokazala probleme u našoj proizvodnji. Osim toga, poslali smo uzorke u nezavisnu, akreditovanu laboratoriju na dalje testiranje - naveli su iz Coca-Cola Austrija.

Foto: Pixabay.com

 

Naveli su da im je poznat slučaj u Hrvatskoj u vezi sa napitkom "Römerquelle Emotion Blueberry-Pomegranate" u staklenoj boci od 330 ml.

- Nadamo se brzom i potpunom oporavku unesrećene osobe. Vlasti imaju punu podršku naših kolega na terenu da istraže i razjasne slučaj - naveli su iz austrijske kompanije.

Ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš izjavio je ranije danas da je u Hrvatskoj šest pacijenata, koji su se otrovali nakon što su popili gazirana pića.

HRT je preneo nezvanično da su rezultati prvih ispitivanja izuzetih iz 16 flašica pokazali nepravilnosti.

Ostavite komentar