Vesti > Region

Učenik OŠ u Banjaluci pretio SPISKOM ZA LIKVIDACIJU: Prijavile ga DRUGARICE IZ RAZREDA, obaveštena POLICIJA

Roditelji su zabrinuti, ali osećaju se sigurnije jer smo mi sve preduzeli što je moguće da ne dođe do tragedija, rekla je direktorka škole

Izvor: K1info/Tanjug

02/11/2023 > 15:45

podeli vest:

Učenik OŠ u Banjaluci pretio SPISKOM ZA LIKVIDACIJU: Prijavile ga DRUGARICE IZ RAZREDA, obaveštena POLICIJA
Foto: Freepik.com


Učenik viših razreda Osnovne škole "Georgi Stojkov Rakovski" u Banjaluci pretio je đacima ove škole da će napraviti spisak, po ugledu na masakr koji se desio u maju u Osnovoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, kada je 14-godišnji učenik K. K. ubio osmoro đaka i radnika obezbeđenja.

Ivana Ljubojević, direktorka OŠ "Georgij Stojkov Rakovski", potvrdila je za banjalučke "Nezavisne novine" da su devojčice iz razreda ovog đaka prijavile da je u razgovorima sa njima rekao da će napraviti spisak, te da je škola obavestila nadležne institucije o ovom nemilom događaju.

- Sve je pod kontrolom, policija je razgovarala sa roditeljima deteta, kao i psiholog škole. Srećom nije napisan spisak, sve je preduzeto na vreme - kazala je Ljubojevićeva i dodala da je o ovom događaju informisan i Centar za socijalni rad Banjaluka.

Dodaje da je juče održan Savet roditelja u ovoj školi gde su roditelji upoznati sa ovim dešavanjima.

- Roditelji su zabrinuti, ali osećaju se sigurnije jer smo mi sve preduzeli što je moguće da ne dođe do tragedija - kazala je Ljubojevićeva.

Nezavisne nezvanično saznaju da ovaj đak potiče iz problematične porodice i da su i ranije sa roditeljima obavljani razgovori o ponašanju ovog učenika.

Kako je rekla Ljubojevićeva, nakon tragedije koja se desila u Beogradu, u njihovoj školi je bilo pretećih razgovora među decom tipa "ja ću to srediti", te da su u maju imali slučaj da im je rečeno da jedan od učenika u torbi imao oružje.

- Srećom policijski službenik je bio tu i proverio ruksak deteta, gde nije pronašao ništa - kazala je Ljubojevićeva.

Dodaje da je u poslednje vreme veliki problem u školama što deca zloupotrebljavaju sve i skreću pažnju na sebe.

- Veliki problem je što deca znaju da nemaju nikakvu odgovornost do 14 godina, već roditelji - kazala je Ljubojevićeva.

Iz Centra za socijalni rad Banjaluka kratko su odgovorili da su danas o ovom događaju službenim putem zaprimili prijavu od Policijske stanice Lazarevo u Banjaluci.

- Mi ćemo svakako preduzeti sve mere koje su u našoj nadležnosti - kazali su iz Centra za socijalni rad Banjaluka.

U celi su slučaj, saznaju Nezavisne, uključena je i policija, koja nije pronašla nikakav spisak sa imenima đaka.

Ostavite komentar