Vesti > Hronika

REKONSTRUKCIJA ZLOČINA koji je promenio Srbiju: Tužilaštvo u OPTUŽNICI protiv roditelja IZNELO DETALJE MASAKRA u ŠKOLI

Dečak je, sumnja se 1. maja napunio šest okvira sa municijom za pištolje “Češka zbrojevka” i “Ruger” sa ukupno 92 metka i stavio ih kod sebe

Izvor: K1info/Tanjug

10/10/2023 > 16:13

podeli vest:

REKONSTRUKCIJA ZLOČINA koji je promenio Srbiju: Tužilaštvo u OPTUŽNICI protiv roditelja IZNELO DETALJE MASAKRA u ŠKOLI
Foto: Tanjug/Zoran Žestić/privatna arhiba


Više javno tužilaštvo u Beogradu objavilo je danas još detalja optužnice koju je podiglo protiv Vladimira i Miljane K, roditelja dečaka koji je, 3. maja u OŠ “Vladislav Ribnikar” pucajući iz očeva dva pištolja, ubio 10 ljudi, od kojih devetoro dece i ranio šest ljudi, od kojih su takođe petoro deca.

Optužnicom su obuhvaćeni i odgovorno lice Streljačkog kluba “Partizan Practical Shooting” Ratko I. kao i Nemanja M, instruktor u tom klubu u kojem je dete učilo da puca iz vazdušnog i vatrenog oružja, objavljeno je na sajtu tužilaštva.

Kako se navodi, sin okrivljenog je, kako se sumnja, 1. maja napunio šest pripadajućih okvira sa municijom za pištolje “Češka zbrojevka” i “Ruger” sa ukupno 92 metka i stavio ih kod sebe, a zatim ih 3. maja prebacio u svoj ranac i poneo sa sobom u OŠ “Vladislav Ribnikar”, koju je pohađao.

Ušavši u prizemlje škole, dečak je najpre ispalio 16 projektila koji su pogodili radnika obezbeđenja D.V, a zatim dve učenice koje su sedele za stolom za dežurstvo, kao i u još jednu učenicu koja se nalazila ispred klavira.

Potom je nastavio da se kreće hodnikom ka kabinetu istorije, u kojem su se na času nalazili nastavnica istorije T.S, student istorije na praksi D.P, kao i 23 oštećena, maloletna učenika odeljenja VII/2 u koje je ispalio ukupno 45 projektila.

Tu je lišio života petoro dece i ranio šestoro dece, kao i nastavnicu istorije. Jedno od ranjene dece naknadno je preminulo u bolnici.

Ostavite komentar