Vesti > Hronika

Odbrana će tražiti da SUĐENJE za "Ribnikar" bude JAVNO: Da li će DECA biti svedoci?

Advokat Borivoje Borović naglasio je da će on na početku suđenja zahtevati da postupak bude transparentan i da se sazna istina

Izvor: K1info/Tanjug

13/10/2023 > 13:33

podeli vest:

Odbrana će tražiti da SUĐENJE za "Ribnikar" bude JAVNO: Da li će DECA biti svedoci?
Foto: Youtube PrintScreen/K1info/Tanjug/Marko Đoković


Advokat Borivoje Borović branilac Vladimira K. oca dečaka koji je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribikar" ubio 10 osoba, rekao je danas da će insistirati da suđenje bude javno.

Borović je na konferenciji za novinare naglasio da će on na početku suđenja zahtevati da ovaj postupak bude javan, transparentan i da se sazna istina koja je iza te tragedije.

On je dodao da će insistirati da se iskazi maloletnih oštećenih samo pročitaju, a ne da se pozivaju da svedoče u sudnici.

Branilac Irina Borović će tokom postupka insistirati da se utvrdi da li je DNK majke Miljane K. nađen na čauri metka, kako se navodi u optužnici.

Podsetila je i da je ona jednom prilikom rekla da nije otac učio K.K. da puca i prvi ga doveo u kontakt sa oružjem, i istakla da je to činio instruktor i vlasnik streljane.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović 10. oktobra je u obraćanju novinarima saopštio da je tužilaštvo sudu podnelo optužnicu protiv Vladimira K., kao i protiv njegove majke Miljane K., vlasnika streljačkog kluba i instruktora u tom klubu. 

Stefanović je istakao da je u optužnici koja je napisana na 267 strana predloženo da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu K. na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine. 

Vladimir K. optužnicom se tereti za krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti, odnosno da je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, kao i da oružje nije čuvao kako je to predviđeno zakonom. 

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka Miljanu K. zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. 

Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza, kako je rekao, neposredno su optuženi predsednik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar