Vesti > Region

DEMOKRATSKI: Abazović predao dužnost premijera SPAJIĆU uz TORTU

Noćašnju sednicu Skupštine Crne Gore na kojoj je izabrana 44. Vlada obeležila je burna rasprava, a posebno sukob odlazećeg i novog premijera

Izvor: K1info/Tanjug

31/10/2023 > 09:29

podeli vest:

DEMOKRATSKI: Abazović predao dužnost premijera SPAJIĆU uz TORTU
Foto: X printscreen/R.Koprivica/Vlada Crne Gore


U Vladi Crne Gore je jutros izvršena primopredaja dužnosti dvojice premijera, a tu je bila i torta koju je Dritan Abazović obećao svom nasledniku Milojku Spajiću.

- Kao što demokratski maniri nalažu, jutros izvršena primopredaja dužnosti! Poželeo sam sreću novom premijeru i 44. Vladi. Da Crna Gora uvek niže samo uspehe i ostane na pravom putu - napisao je Abazović na društvenoj mreži X.

Uz objavu, Abazović je objavio i fotografije rukovanja sa Spajićem i torte.

Inače, noćašnju sednicu Skupštine Crne Gore na kojoj je izabrana 44. Vlada obeležila je burna rasprava, a posebno sukob odlazećeg i novog premijera, Dritana Abazovića i Milojka Spajića.

Abazović je, naime, govoreći o uspesima svoje vlade optužio Spajića da planira ogromna zaduženja i uzimanje provizije.

- Vaš plan je da odmah zadužite ogroman novac i da od toga uzmete fi. Plastično da objasnim - na milijardu evra, jedan odsto fi-ja je deset miliona. Samo ovaj put nemojte da novac ide preko Beograda, jer vas možda tamo neko, iz političkih okolnosti, može izdati - rekao je Abazović.

Foto: Tanjug/Vlada Crne Gore/Saša Matić

 

Spajić je odgovorio Abazoviću da govori neistine.

- Kažete ostavili ste 200 miliona. O kojih 200 miliona pričate? Dosta cirkusa više, pojma nemate. Gde vam je kapitalni budžet? Niste nijedan projekat napravili. Pustite nas više vašeg predstavljanja, paradiranja i cirkusa - rekao je Spajić.

Brnabić: Čestitke Spajiću

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas Milojku Spajiću izbor na funkciju predsednika Vlade Crne Gore i izrazila nadu da će Srbija i Crna Gora nastaviti da produbljuju saradnju. 
- Povodom izbora na funkciju predsednika Vlade Crne Gore, Milojku Spajiću upućujem čestitke i želje za uspešno obavljanje ove dužnosti. Nadam se da će naše dve zemlje nastaviti da produbljuju saradnju, rade na unapređenju životnog standarda naših građana i jačaju regionalnu povezanost - napisala je Brnabić na društvenoj mreži X.

Abazović je Spajića optužio i da hoće da proda Elektroprivredu Crne Gore na berzi.

- Brzo će se videti vaše namere. Ni Evropa sad 1, ni Evropa sad 2 nisu iz vaše glave, nego iz glave vaših sponozora - rekao je Abazović, preneli su podgorički mediji.

Reč je o programima koje su osmislili Spajić i aktuelni šef države Jakov Milatović dok su bili ministri u vladi Zdravka Krivokapića.

Program Evropa sad 2 je nastavak istoimenog programa kojim su u Crnoj Gori od januara 2022. ukinute uplate doprinosa zaposlenih za zdravstvo, a novac je preliven na neto plate. Kako je planirano Evropom sad 2, isto će se uraditi sa penzijskim fondom.

Ostavite komentar