Vesti > Region

Crnogorski maturanti PRETUKLI PORTIRA ispred hotela u ITALIJI: Policija ODMAH REAGOVALA

Grupa je u međuvremenu napustila hotel, ali su službenici policijske stanice Montekatini uspeli da zaustave autobus tivatskih maturanata

Izvor: K1info/telegraf.rs

19/09/2023 > 18:30

podeli vest:

Crnogorski maturanti PRETUKLI PORTIRA ispred hotela u ITALIJI: Policija ODMAH REAGOVALA
Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Tivatski maturanti učestvovali su u incidentu u kome je povređen italijanski državljanin, potvrđeno je "Vijestima" iz više nezvaničnih izvora.

Incident se dogodio 17. septembra, nešto posle ponoći, u poznatoj italijanskoj banji Montekatini, u pokrajini Toskana.

Prema pisanju italijanskih medija, grupa crnogorskih učenika pretukla je pedesetčetvorogodišnjeg portira hotela “Boston” i navodno mu nanela teže telesne povrede, jer ih je prethodno upozorio da budu tiši.

Direktorka tivatske Srednje mešovite škole “Mladost” Marija Čučković Vujnović juče nije odgovarala na pozive “Vijesti”. Na pitanja nisu odgovorili ni iz policije Montekatinija.

Redakciji je iz Ministarstva spoljnih poslova, kojim koordinira premijer Dritan Abazović, nezvanično rečeno da crnogorskoj ambasadi u Italiji nije prijavljen incident, kao ni da učenici i njihovi nastavnici u ovom slučaju nisu tražili pomoć diplomata.

Iz Ministarstva prosvete nisu odgovorili “Vijestima” da li su upoznati sa incidentom i šta će eventualno preduzeti.

Taj inicident, međutim, našao se juče na naslovnicama mnogih italijanskih portala. Napad na portira, piše "La nacione", dogodio se 17. septembra, nešto posle ponoći. Grupa momaka iz Crne Gore, od kojih su neki i maloletni, pravili su buku i nered ispred hotela “Boston” – krikovi, povici i glasan smeh uznemiravali su goste.

Foto: Pixabay.com

 

Crnogorski đaci su, pišu italijanski mediji, bili smešteni u hotelu blizu hotela “Boston”, ispred kojeg se dogodio incident. Prema navodima očevidaca, oni su se zabavljali vozeći se kolicima iz supermarketa, kada im je portir skrenuo pažnju i tražio da to više ne rade.

Tada su se trojica momaka, piše italijanski medij, odvojila od grupe i počeli da ga zasipaju udarcima. Neki dečaci iz grupe, navodi italijanski “La nacione”, pobegli su kada su videli šta njihovi drugovi rade. Pobegli su, tvrdi taj medij, pre dolaska policije.

Tamošnja policija je, ipak, uspela da identifikuje najmanje trojicu odgovornih za prebijanje portira, a zasada se, navode, ne može isključiti da ih može biti više.

Grupa je u međuvremenu napustila hotel, ali su službenici policijske stanice Montekatini, u koordinaciji sa regionalnom policijskom stanicom, uspeli da zaustave autobus tivatskih maturanata.

“La nacione” piše i da će “crnogorskim državljanima, nakon što portir podnese prijavu, biti dodeljen javni branilac”.

U školi su juče tvrdili drugačije

Nezvanični izvori iz tivatske ustanove kažu da se radilo o kraćoj raspravi između portira i jednog maturanta, koji ga je navodno “nesrećnim slučajem udario”.

Navode i da baš taj maturant nije identifikovan i prijavljen, već da su izjave uzimane od đaka koji si svedočili događaju.

Maturanti su juče doputovali u Tivat, ali izvori iz škole nisu hteli da saopšte da li su među njima i vinovnici incidenta.

Ostavite komentar