Vesti > Region

Otkrijte na vreme LOPOVSKI TRIK: Ako vidite OVU OZNAKU blizu vrata, znajte da vas merka PROVALNIK

Policija apeluje da oznake pored vrata ili zvonceta ne brišete, već prijavite

Autor: K1info/dnevnik.hr

18/09/2023 > 19:57

podeli vest:

Otkrijte na vreme LOPOVSKI TRIK: Ako vidite OVU OZNAKU blizu vrata, znajte da vas merka PROVALNIK
Foto: Pexels.com


Hrvatski mediji oglasili su se povodom brojnih slučajeva provala u Zagrebu, te su razotkrii trik koji ih i nagoveštava. Misteriozne oznake pored stanova pojavile su se i izazvale nemir među građanima.

- Dragi sustanari, kvartom kruže provalnici koji ostavljaju znakove plus ili minus kad ste ili niste kod kuće. Pripazite! - glasila je jedna poruka na zgradi u zagrebačkom naselju.

Sumnja se na snalažljive i proračunate provalnike, a policija apeluje da se oznake pored vrata ili zvonceta ne brišu, već prijave.

- Mi smo primetili pre otprilike dve nedelje, u razgovorima sa komšijama smo shvatili da su se celo leto pojavljivale takve oznake oko stanova. Stavili smo obaveštenje na oglasnoj tabli da bi susedi bili upoznati sa situacijom i da prate situaciju u zgradi - objasnila je reporterka Lucija Tuveg Pejak za Dnevnik Nove TV.

Radi se o malim, jedva primetnim znakovima ucrtanim pored vrata ili zvonceta, za koje je najvažnije da se prijave policiji i javi o mestu na kome su nastale.

- Građani po takvoj sumnji da im je neko markirao stan na ovaj ili onaj način apsolutno treba prioritetno o tome da obaveste policiju. Zato što mi imamo alate i zato što mi pratimo takve događaje i zato što će nam to pokazati pravi smer da što pre otkrijemo, odnosno uhapsimo počinioca takvih kaznenih dela - objasnila je Marija Boati iz zagrebačke policije, te je podelila jedan savet za ljude koji duže odsustvuju od kuće:

- Palite i gasite svetla ili neka vam sused uzima poštu iz sandučića, dakle na bilo koji način stvorite privid da je neko u stanu - piše dnevnik.hr.

Ostavite komentar