Vesti > Region

U JEZIVOJ NESREĆI kod CETINJA POGINUO državljanin Velike Britanije, NASTRADALA žena i dalje NEIDENTIFIKOVANA

Do sletanja autobusa došlo je na pravcu između Obzovice i Brajića

Izvor: K1info/telegraf.rs

19/09/2023 > 13:18 >> 18:08

podeli vest:

U JEZIVOJ NESREĆI kod CETINJA POGINUO državljanin Velike Britanije, NASTRADALA žena i dalje NEIDENTIFIKOVANA
Foto: RINA.rs


U teškom udesu na putu Cetinje - Budva, gde je autobus sa tridesetak putnika sleteo s puta, poginulo je najmanje dve osobe, a četiri su teško povređene.

Kako je potvrđeno Vijestima, došlo je do sletanja autobusa, na pravcu između Obzovice i Brajića.

Na mesto nezgode upućene su sve raspoložive policijske snage iz Budve i Cetinja, a na putu ka Obzovici su i pripadnici specijalnih jedinica policije.

Na licu mesta je šest vozila Hitne pomoći. Vijestima je u budvanskoj Službi zaštite i spasavanja rečeno da su poslali tri vozila sa vatrogascima, jer ima dosta povređenih.

Ekipama Hitne pomoći, lekarima i medicinskom osoblju Kliničkog centra, kao i cetinjskoj bolnici, izdata je preporuka da sve ekipe budu u pripravnosti za prijem povređenih.

- Na magistralnom putu Cetinje - Budva dogodila se saobraćajna nezgoda usled čega je došlo do sletanja autobusa Papović sa kolovoza. Sve raspoložive jedinice Uprave policije su na licu mesta, kao i službe Hitne medicinske pomoći i Direktorata za vanredne situacije - objavila je Uprava policije.

Osim vatrogasaca iz Budve i Cetinja u pomoć kolegama pritekli su i vatrogasci-spasioci iz Podgorice, upućene su dve posade sa sedam spasilaca, a na terenu je i veliki broj pripadnika Uprave policije. 

Kako prenose, podgorički mediji vozač autobusa je priveden i zadržan. 

Na licu mesta se očekuje dolazak dizalice koja treba da izvuče autobus iz provalije kako bi se utvrdilo da li ispod vozila ima još putnika.

Kako prenose beogradski mediji, jedna osoba, od dve koliko su stradale u nesreći kada se autobus prevrnuo kod Cetinja, državljanin je Velike Britanije, saopštila je državna tužiteljka Anđela Radovanović.

- Jedno lice je strani državljanin Velike Britanije, a drugo lice je ženska osoba koja još uvek nije identifikovana - izjavila je tužiteljka za medije.

Prema prvim informacijama, u autobusu nije bilo dece.

 

Ostavite komentar