Vesti > Region

Helikopter MUP Srpske PRINUDNO sleteo u Zalužane: Aktivirao se PROTIVPOŽARNI sistem

Pripadnici Helikopterske jedinice SAЈ postupajući po planu rada izvodili su letačku obuku radi uvežbavanja postupaka u vanrednim situacijama

Izvor: K1info/Tanjug

05/09/2023 > 17:29

podeli vest:

Helikopter MUP Srpske PRINUDNO sleteo u Zalužane: Aktivirao se PROTIVPOŽARNI sistem
Foto: Shutterstock


Helikopter SAJ-a Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske bezbedno je danas prinudno sleteo u Zalužane, nakon što je na njemu prilikom leta aktiviran protivpožarni sistem.

Iz Policijske uprave Banjaluka je saopšteno da je odgovorno lice u SAЈ-u prijavilo u 10.30 časova da je helikopter sleteo posle aktiviranja protivpožarnog sistema.

Navodi se i da su pripadnici Helikopterske jedinice SAЈ-a, postupajući po planu rada izvodili letačku obuku radi uvežbavanja postupaka u vanrednim situacijama.

- Prilikom uvežbavanja radnji i postupaka pri simulaciji otkaza oba motora, došlo je do signalizacije požara u odeljku desnog motora. U skladu sa definisanim procedurama posada je aktivirala protivpožarni sistem desnog motora, te pristupila prinudnom sletanju na letilištu Zalužani - navodi se u saopštenju.

Iz Policijske uprave Banjaluka naveli su da su po prijavi postupili inspektori za zaštitu od požara koji su na mestu događaja izvršili uviđaj i utvrdili da na helikopteru nema tragova vatre, odnosno da nije bilo paljevine, prenela je RTRS.

 

Ostavite komentar