Vesti > Region

Nevreme u ČITAVOM REGIONU - nadomak Sarajeva pola metra SNEGA, u Podgorici loše vreme otkazalo LETOVE

Snežna oluja sa grmljavinom besni na planinama iznad Sarajeva, dok zahlađenje i promena vremena Srbiju očekuje za vikend

Izvor: K1info/Tanjug

18/01/2023 > 22:35

podeli vest:

Nevreme u ČITAVOM REGIONU - nadomak Sarajeva pola metra SNEGA, u Podgorici loše vreme otkazalo LETOVE
Foto: Tanjug/AP Photo/Big Bear Mountain Resort


Snežna oluja sa grmljavinom besni na planinama iznad Sarajeva, palo je preko pola metra snega, prenose beogradski mediji.

Bjelašnica je planina 20-ak kilometara jugozapadno od Sarajeva Visoka je preko 2.000 metara i na njoj obilni sneg pada od utorka.

I dok na planinama iznad Sarajeva besni grmljavinska oluja sa snegom, u Sarajevu pada jaka kiša, a temperatura je 9°C.

Obilne padavine uslovljavaju nagli rast tokova na području celog Sarajeva uz opasnost od poplava i bujica, a višemetarski porast beleže i Miljacka i reka Bosna. Najkritčnije sa poplavama za sada je u Konjicu i u Goraždu.

 

Nevreme je pogodilo, čini se, čitav region.

Avion Er Srbije, koji je trebalo večeras da sleti u Podgoricu, vraćen je za Beograd zbog nevremena, a nekoliko drugih letova je otkazano.

Kako je objavljeno na sajtu Aerodroma, avion Rajanera koji je poleteo iz Londona u 15.30, umesto u Podgoricu, sleteo je u Tiranu, prenosi RTCG.

Večerašnji let Turkiš erlajnsa iz Istanbula za Podgoricu, planiran za 19 sati i 40 minuta, takođe je otkazan.

Otkazani su bili i letovi iz Podgorice za Beograd u 19 sati, za London u 19 sati i 40 minuta, kao i let za Istanbul u 20 sati i 30 minuta.

 

 


 

 

Ostavite komentar