Vesti > Region

UHAPŠENA DESETORICA zbog NAPADA na Srbe u Sarajevu: Deca nastavila TURNIR

Policija nastavlja dalji rad na rasvetljavanju događaja u kojem je nožem izboden jedan od roditelja mladih fudbalera

Izvor: K1info

15/01/2023 > 08:07

podeli vest:

UHAPŠENA DESETORICA zbog NAPADA na Srbe u Sarajevu: Deca nastavila TURNIR
Foto: Printscreen/Avaz.ba


Sarajevska policija sinoć je identifikovala i uhapsila četiri osobe osumnjičene za napad na grupu Beograđana u jednom hotelu na Ilidži, dok je danas još šest lica koja se dovode u vezu sa tim napadom privedeno u policiju na razgovor, izjavio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Mladići koji su privedeni sinoć terete za krivično delo nasilničko ponašanje, a uhapšeni su E. B. rođen 2003. godine nastanjen na području opštine Novi grad Sarajevo, A. T. rođen 1996. nastanjen na području Ilidže, H. D. rođen 1995. nastanjen na području Ilidže i E. H. koji je rođen 2000. godine, a nastanjen na području Vogošće, preneo je portal Klix.ba.

Što se tiče danas uhapšenih osoba, Hadžiabdić je za Srnu rekao da se privedena lica dovode u vezu sa događajem na Ilidži i da će sa njima biti obavljen razgovor. On je naveo da su aktivnosti policije u toku i da ne može dati više informacija.

Kako se navodi, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalji rad na rasvetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za jučerašnji događaj u kojem je jedna osoba lakše povređena ispred hotela na Ilidži, tokom održavanja internacionalnog turnira za đečake u malom fudbalu.

Podsetimo, roditelji maloletne dece kazali su da su ih napali maskirani huligani sa navijačkim obeležjima, prskali su ih suzavcem i pokušali da im otmu zastavu kluba. Jedan od njih je povređen nožem u butinu. Na sreću, u pitanju je plitka rana i muškarac je primio tetanus u Kliničkom centru u Sarajevu.

Mladi fudbaleri FK Zvezdara, čiji su roditelji napadnuti, nastaviće učešće na turniru.

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, osudila je nasilje i posetila je goste iz Beograda:

Osuđujem nasilje i sigurna sam da će napadači odgovarati za učinjeno. Sarajevo je otvoren grad. Uvek protiv nepravde i nasilja, bez obzira odakle dolazi. Zaštitnik čoveka, života i slobode. I večeras dižemo glas protiv nasilja u odbrani čoveka i ljudskih vrednosti. Svi naši gosti su dobrodošli. Tako je uvek bilo i uvek će biti - napisala je Karić u objavi na Fejsbuku.

Ovim povodom oglasio se i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je poručio:

- Smatram da do ovakvih incidenata ne bi trebalo da dolazi, pogotovo ne na dečjim sportskim manifestacijama. Pozivam nadležne da što pre pronađu počinioce i najoštrije ih kazne. Ovakav i svaki drugi vid nasilja ne sme i neće biti tolerisan.

Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova, osudio je incident i istakao da MUP Kantona Sarajevo garantuje sigurnost svim učesnicima turnira koji se održava i sutra, a policajci su u i ispred hotela Hils.

Roditelje i decu iz Beograda posetio je i ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo Samir Avdić.

 

Ostavite komentar