Vesti > Srbija

RANJENI OTAC mladog fudbalera pušten iz bolnice: SRBIJA TRAŽI KAZNU za napadače iz Sarajeva

Sekretar FK Zvezdara potvrdio da je policija u hotelu i da je predstavnik ambasade posetio decu i roditelje

Izvor: K1info/Tanjug

14/01/2023 > 22:40

podeli vest:

RANJENI OTAC mladog fudbalera pušten iz bolnice: SRBIJA TRAŽI KAZNU za napadače iz Sarajeva
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Beograđanin, otac mladog fudbalera FK Zvezdare, koji povređen u današnjem napadu nožem nedaleko od hotela u sarajevskom naselju Ilidža, pušten je iz bolnice, rekao je za Tanjug Ivan Stojimirović sekretar FK Zvezdara.

- Nakon ukazane medicinske pomoći u lokalnoj bolnici državljanin Srbije, otac našeg fudbalera koji je povređen nožem, vraćen je u hotel i oseća se dobro - rekao je Stojimirović.

Sekretar FK Zvezdara je objasnio da je do napada došlo tokom povratka sa utakmice kada je grupa maskiranih momaka napala roditelje mladih fudbalera.

- Nastala je gužva u kojoj je nožem uboden roditelj našeg mladog fudbalera. Potom je došla policija i deca su bezbedno stigla do hotela i večerala su. Sada je sve u redu, ali današnji napad je ostavio ružnu sliku o turniru koji se održava već godinama unazad - rekao je Stojimirović.

On je potvrdio da je policija prisutna u hotelu i da je predstavnik ambasade Srbije došao u hotel da poseti mlade srpske fudbalere i ponudi svaku vrstu pomoći. Stojimirović je rekao da klub još uvek nije doneo odluku da li će ostati na tuirniru ili će se sa decom ranije vratiti u Beograd.

Dačić: Kaznite napadače

U vezi sa celim slučajem, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić zatražio je večeras od nadležnih organa Bosne i Hercegovine da kazne učesnike napada na srpsku decu u Sarajevu.

On je u izjavi za Tanjug ocenio da je napad "direktna posledica antisprske kampanje i stvaranja atmosfere mržnje prema Srbima u Bosni i Hercegovini".

- Tražimo od nadležnih organa Bosne i Hercegovine da kazne počinioce ovog zločina. Naša budućnost mora da počiva na izgradnji dobrosusedskih i prijateljskih odnosa naših država i naroda, a ne na mržnji i incidentima - poručio je Dačić.

Reakcija Ambasade u BiH

Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević rekao je večeras za Tanjug da je jedna osoba zatražila medicinsku pomoć nakon što je danas u Sarajevu napadnuta grupa roditelja mladih fudbalera FK Zvezdara iz Beograda.

Ambasador je precizirao da su četiri osobe napadnute u Sarajevu, od kojih je samo jedna zatražila medicinsku pomoć.

- Jedan muškarac, tačnije jedan od roditelja dece koja su na fudbalskom turniru, je uboden nožem i primio je tetanus - rekao je Đorđević. 

Kako kaže, tamošnja kantonalna policija dala je obećanje da će u najskorijem roku napadači biti privedeni. Ambasada Srbije je uputila zahtev svim bezbednosnim strukturama da pruže zvanične informacije o tom događaju.

 

Ostavite komentar