Vesti > Region

ZBUNJENI HRVATI: Ustaški pozdrav "Za dom spremni" je zabranjen, ali i nije

Negativnim reakcijama na Tomsonove pesme koje su pevali fudbaleri želi da se baci senka na uspeh, tvrde zvaničnici iz Hrvatske

Izvor: K1info/Tanjug

23/12/2022 > 10:27

podeli vest:

ZBUNJENI HRVATI: Ustaški pozdrav "Za dom spremni"  je zabranjen, ali i nije
Foto: Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis


Gordan Grlić Radman, šef hrvatske diplomatije ocenjuje kaže da su hrvatski fudbaleri koji su slaveći bronzu na Svetskom prvenstvu u Katuru uzvikivali ustaški pozdrav "za dom spremni", pokazali jednu reakciju u oduševljenju, u okviru jedne pesme, a da se sada želi, kako navodi, baciti senka na njihov uspeh.

Grlić Radman je rekao da je ovaj ustaški pozdrav u Hrvatskoj i zabranjen, ali i da nije.

Foto: Tanjug

 

On tvrdi da se reakcijama na to što su hrvatski fudbaleri pevali pesme Marka Perkovića Tomsona, koji je poznat po pesmama u kojima favorizuje ustaštvo, zapravo želi baciti senka na "briljantan uspeh" hrvatskih fudbalera.

- Taj pozdrav je zabranjen. Znate, sada se zapravo želi baciti senka na sve ono što je Hrvatska reprezentacija, koja je briljantna i za čije uspjehe dobijamo toliko pohvala, sad se to želi zaseniti time da se inputira da je neko eksplicitno izišao pa je, valjda, stavio ili što je digao ruku ili tako dalje... To je bila jedna reakcija, ja bih rekao, u jednom oduševljenju, u okviru neke pesme - rekao je Grlić Radman novinarima.

Dodao je da se zna šta je sa tim pozdravom u Hrvatskoj, koji je, kako tvrdi zabranjen, osim u određenim prilikama koje su vezane za HOS i branitelje, naveio je izveštač zagrebačke N1 tv., a preneo hrvatski portal Index.

Kao primer kada je ustaštvo dozvoljeno, Grlić Radman je naveo obeležavanja i komemoracije stradanja hrvatskih branitelja, ali ne i proslave sportih dostignuća.

 


 

 

Ostavite komentar