Vesti > Politika

OŠTRE OSUDE zbog napada na MILANA KNEŽEVIĆA: Kaznite počinioce

Ivica Dačić ocenjuje da je napad posledica višegodišnje antisrpske kampanje u Crnoj Gori

Izvor: K1info/Tanjug

07/12/2022 > 19:25

podeli vest:

OŠTRE OSUDE zbog napada na MILANA KNEŽEVIĆA: Kaznite počinioce
Foto: ATA Images


Ministarstvo spoljnih poslova najoštrije osuđuje napad na nacionalnoj osnovi na Milana Kneževića, jednog od lidera srpskog naroda u Crnoj Gori, izjavio je danas ministar Ivica Dačić.

On je ocenio da je to posledica višegodišnje antisprske kampanje koju, kako kaže, kontinuirano vode pojedine političke partije i državni funkcioneri u Crnoj Gori.

- U interesu dobrih odnosa Srbije i Crne Gore i srpskog i crnogorskog naroda jeste da državni organi u najbržem mogućem roku identifikuju i kazne počinioce ovog dela. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije  ima ustavnu obavezu i legitimno pravo po svim međunarodnim konvencijama da brine I vodi računa o pripadnicima našeg naroda koji žive u drugim drzavama - izjavio je Dačić. 

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

I potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Orlić i član  predsedništva te stranke Milenko Jovanov  najoštrije su osudili napad na jednog od lidera Demokratskog fronta iz Crne Gore.

- Osuđujem sramni, kukavički napad na Milana Kneževića, istaknutog borca za prava i interese srpskog naroda u Crnoj Gori, a ovaj čin huliganskog beščašća i ljudske bede još jedan je užasni primer antisrpske histerije, terora kojem su hrabri i časni izloženi isključivo zato što se bore za Srbe - naglasio je Orlić.

On je poručio da u toj borbi časni ljudi imaju i imaće podršku svog srpskog naroda.

- A kukavicama koje ih vređaju na nacionalnoj osnovi i fizički nasrću, zna se – tragovi će doveka da smrde nečoveštvom - istakao je potpredsednik Glavnog odbora SNS-a.

Foto: ATA Images

 

Milenko Jovanov se složio da je Knežević poslednja žrtva antisrpske histerije u toj zemlji.

- Nažalost, ovo je direktna posledica činjenice da se u Crnoj Gori od različitih krugova vlasti i opozicije podstiču otvorena mržnja i šovinizam prema srpskom narodu, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Srbiji - istakao je Jovanov.

On naveo da je krajnje vreme da se "kreatori te kampanje prizovu pameti i zaustave ludilo u koje guraju sopstvenu zemlju". Član SNS-a je poručio i da se prestane propagiranjem mržnje prema svemu što je srpsko kao poželjnim ponašanjem.

- Isto tako očekujem najbržu moguću reakciju nadležnih i da se kazne banditi koji su sebi dozvolili da svoj šovinizam dokazuju pesnicama - rekao je on. 

 

 

Funkcioneri crnogorske Građanske inicijative "21. maj" Aleksandar Zeković i Rade Bojović takođe su osudili današnji napad na predsednika Demokratske narodne partije i poslanika DF Milana Kneževića.

- Ako je Knežević nedužno izložen nasilju osuđujemo ovakav čin i smatramo ga neprihvatljivim - napisao je na Twitteru Bojović koji je programski koordinator GI "21. maj".

Zeković je na Twitteru napisao:

- Diskriminacija i nasilje zbog nečijeg etničkog porekla ili političkih uverenja su neprihvatljivi. Zahtevam odlučnu reakciju MUP-a i tužilaštva. Odgovornost je na svima da Crna Gora bude zdravije društvo - napisao je Zeković. 

Podsetimo, predsednik Demokratske narodne partije Crne Gore, jedan od lidera Demokratskog fronta i predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević Skupštine CG napadnut je na podgoričkom aerodromu u Golubovcima, nakon što su tri osobe vređale Kneževića na nacionalnoj osnovi, a potom i fizički nasrnule na njega.

 

 

 


 

Ostavite komentar