Vesti > Politika

Još jedan pokušaj ZASTRAŠIVANJA SRPSKOG NARODA - albanske zastave u Severnoj Mitrovici i Klokotu

Albanci imaju pravo da proslavljaju svoje praznike, ali je neumesno kada to čine u sredinama koje naseljavaju Srbi

Izvor: K1info/Tanjug

27/11/2022 > 18:57 >> 22:18

podeli vest:

Još jedan pokušaj ZASTRAŠIVANJA SRPSKOG NARODA - albanske zastave u Severnoj Mitrovici i Klokotu
Foto: Tanjug/Kancelarija za KIM


Dva mladića razvila su danas zastavu Albanije u Severnoj Mitrovici na šetalištu, nedaleko od Mosta na Ibru.

Oni su se fotografisali na šetalištu sa albanskom zastavom u rukama, a fotografija je objavljena na Fejsbuk stranci "Grad Mitrovica", prenosi Kosovo onlajn.

- Čestitamo 28. novembar iz Severne Mitrovice - napisano je u propratnom tekstu uz fotografiju, što se odnosi na Dan zastave Albanije koji se obeležava sutra.

Stranica na kojoj je fotografija objavljena na Fejsbuku registrovana je kao medijska kuća koja objavljuje vesti iz Južne Mitrovice, navodi Kosovo onlajn.

Kancelarija za KiM Vlade Srbije saopštila je večeras da su u Klokotu, uoči obeležavanja Dana zastave Albanije, istaknute crveno-crne zastave, što, kako ističu iz Kancelarije, predstavlja još jedan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda u tom delu južne srpske pokrajine.

Zastave Albanije nemaju šta da traže pokraj srpskih kuća u Kosovskom Pomoravlju i Crkve Svetog Petra i Pavla i zato se ovo neumesno "dekorisanje" ne može protumačiti drugačije nego kao provokacija i još jedan korak ka stvaranju "Velike Albanije", navodi se u saopštenju.

Albanci imaju pravo da proslavljaju svoje praznike, ali je neumesno kada to čine u sredinama koje naseljavaju Srbi, kojima se prekidaju slave, venčanja i druga slavlja, navode iz Kancelarije za KiM.

- Podsećamo da je Crkva Svetog Petra i Pavla prošle godine obijena i opljačkana na Zadušnice, čime je Srbima jasno poručeno da im je uskraćeno čak i pravo da, u skladu sa hrišćanskim običajima, oplakuju svoje mrtve - dodaje se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Kancelarija za KIM

 

Iz Kancelarije za KiM su pozvali Albance na Kosovu i Metohiji da Dan zastave Albanije ne koriste za produbljivanje međuetničkog jaza i zastrašivanje i provociranje Srba.

 

 

 

Ostavite komentar

mikica mitric

zasto zastrasivanje? to je zastava pod kojom ce da zive. privikavajte se. privikli ste se i na granicu a mozete je zvati kako hocete.

27.11.2022 22:47