Vesti > Svet

U klizištu na Iskiji POGINULE DVE OSOBE, strahuje se da ima još zrtava - proglašeno VANREDNO STANJE

Jaka kiša pokrenula je juče pred zoru klizište sa naslagama blata i odronima koji su se survali niz padinu prema luci Kazamičola

Izvor: K1info/Tanjug

27/11/2022 > 16:38

podeli vest:

U klizištu na Iskiji POGINULE DVE OSOBE, strahuje se da ima još zrtava - proglašeno VANREDNO STANJE
Foto: Tanjug/AP/Salvatore Laporta


Italijanska vlada proglasila je vanredno stanje na ostrvu Iskija na hitnoj sednici koja je održana danas i izdvojila dva miliona evra za službe spasavanja i obnavljanje javnih usluga.

Vlada izražava bliskost sa građanima, gradonačelnicima i gradovima ostrva Iskije i zahvaljuje spasiocima koji tragaju za žrtvama, navodi se u saopštenju italijanske premijerke Ðorđe Meloni, preneo je AP.

Prefekt Napulja Klaudio Palomba potvrdio je da su u klizištu sa naslagama blata i odronima, koji su se survali niz padinu uzvišenja prema luci Kazamičola, poginule dve ženske osobe, devojčica čije je telo izvučeno danas iz porodične kuće i 31-godišnje žene, čije je telo pronađeno juče.

Još 10 ljudi se vode kao nestali u Kazamičolu, za koje se strahuje da su zatrpani pod blatom i ruševinama.

Pored poginulih i nestalih, četiri osobe su povređene, a više od 160 je raseljeno.

Veoma jaka kiša pokrenula je juče pred zoru ogromno klizište sa naslagama blata i odronima koji su se survali niz padinu uzvišenja prema luci Kazamičola, rušeći sve pred sobom i odnoseći u more čitave zgrade i vozila.

 

 

 

Ostavite komentar