Vesti > Politika

VUČIĆ IZ PARIZA: Čeka nas VEOMA KOMPLIKOVANA SITUACIJA na KiM

Predsednik Srbije je rekao da je KiM bila glavna tema razgovora sa Lajčakom i Boreljom

Izvor: K1info/Tanjug

11/11/2022 > 15:22

podeli vest:

VUČIĆ IZ PARIZA: Čeka nas VEOMA KOMPLIKOVANA SITUACIJA na KiM
Foto: printscreen tanjug


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, u Parizu, nakon razgovora sa visokim predstavnikom za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Žozepom Boreljom i izaslanikom Unije za dijalog Miroslavom Lajčakom, da sledi veoma komplikovana situacija na KiM.

- Čeka nas veoma komplikovana situacija na KiM, posebno 21. novembra kada Albanci misle da naplaćuju kazne suprotno Briselskom sporazumu - poručio je on.

Vučić je preneo da je KiM bila glavna tema razgovora sa Lajčakom i Boreljom, i dodao da je sa Lajčakom ostao nešto duže da vide da li postoji neki način da se dođe do kompromisnog rešenja.

- U ovom trenutku ne vidim da je to moguće, jer Priština odbija da se ponaša racionalno i u skladu sa međunarodnim pravom. Kurti pokušava jednostranim potezima da suštinski i de fakto protera Srba sa njihovih ognjišta. To me brine i to je nešto što ne može da vas ostavi ravnodušnim. Ne možete zbog toga da se bavite drugim stvarima - naglasio je on.

Vučić je preneo da je imao važne sastanke sa više francuskih kompanija koje rade već u Srbiji ili nameravaju da dođu da rade.


Prema njegovim rečima Francuska se na listi zemalja po nivou trgovinske razmene popela sa 13 na 11 mesto.

- U prvih devet meseci trgovinska razmena je 1,3 miliajrdi evra, a očekujemo da do kraja godine bude na dve milijardi evra - objasnio je on.

 

 

 

Ostavite komentar