Vesti > Politika

Priština HITNO da POČNE PREGOVORE o ZSO i ODLOŽI PREREGISTRACIJU

Vašington u bliskoj komunikaciji s prištinskom vladom, ali Priština najverovatnije nije preduzela mere koje su od nje tražili

Izvor: K1info/Tanjug

09/11/2022 > 19:06

podeli vest:

Priština HITNO da POČNE PREGOVORE o ZSO i ODLOŽI PREREGISTRACIJU
Foto: Kosovo Online


 Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer pozvao je danas Prištinu da hitno počne pregovore o Zajednici srpskih opština (ZSO) i da produži za 10 meseci primenu odluke o preregistraciji vozila sa srpskim tablicama, prenosi Koha.

- Tražimo od vlade (u Prištini) da ne uvode kazne, da produže važenje tablica za punih 10 meseci i da hitno počne pregovore o Zajednici opština sa srpskom većinom - rekao je Hovenijer u razgovoru sa novinarima.

On je rekao da bi "na stolu trebalo da bude predlog o ZSO".

Američki ambasador je takođe rekao da vlada privremenih prištinskih institucija treba da "dođe do srpske zajednice, s nadom da će se njeni predstavnici vratiti u institucije", navodi Radio slobodna Evropa (RSE).

Foto: Wikipedia.org/SAD

 

- Svi smo zabrinuti zbog situacije na severu Kosova, jer ona ima potencijal da eskalira - rekao je on i dodao da "sve strane treba da smanje tenzije".

Hovenijer je rekao da je Vašington u bliskoj komunikaciji s prištinskom vladom proteklih dana, ali nije mogao da potvrdi da je Priština preduzela mere koje su od nje tražili.

Naveo je i da i Beograd i Priština treba da implementiraju ono što je dogovoreno sporazumom u Briselu, preneo je RSE.

 

 

 

Ostavite komentar