Vesti > Politika

Iza zatvorenih vrata: VUČIĆ i PATRIJARH PORFIRIJE razgovarali o situaciji na KOSOVU I METOHIJI

Sastanku prisustvovali i predsednik RS Milorad Dodik, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i članovi Sinoda Srpske pravoslavne crkve

Izvor: K1info/Tanjug

05/11/2022 > 14:34

podeli vest:

Iza zatvorenih vrata: VUČIĆ i PATRIJARH PORFIRIJE razgovarali o situaciji na KOSOVU I METOHIJI
Foto: Tanjug/Tara Radovanović


U zgradi Patrijaršije održan je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i patrijarha SPC Porfirija, o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Sastanku, iza zatvorenih vrata, prisustvovali su i izrabrani predsednik RS Milorad Dodik, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, članovi Sinoda Srpske pravoslavne crkve.

 - Sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Porfrijem i članovima Svetog Sinoda podelio sam zabrinutost zbog svih izazova i pritisaka sa kojima se suočava naš narod na KiM i srpska država. Odlučni smo da snažno i zajednički branimo vitalne, nacionalne i državne interese - napisao je predsednik na Instagramu.

Prethodno, predsednik se sastao i sa ambasadorima Kine i Ruske Federacije u Srbiji - Čen Bo i Aleksandrom Bocan - Harčenkom, koje je obavestio o ispunjavanju obaveza dogovorenih Briselskim dijalogom naglašavajući da je Beograd učinio sve, dok Priština nije i odbija da ispuni preuzete obaveze.

Vučić je pre toga izvestio i članove vlade o situaciji na Kosovu i Metohiji.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar