Vesti > Politika

VUČIĆ U STUDENICI: Pre obilaska rekonstruisanog puta posetio manastir, razgovaraće i sa meštanima

Vučića je dočekao iguman manastira arhimandrit Tihon i upoznao ga sa istorijatom i kulturnim i verskim znamenitostima manastira

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

10/07/2024 > 11:04

podeli vest:

VUČIĆ U STUDENICI: Pre obilaska rekonstruisanog puta posetio manastir, razgovaraće i sa meštanima
Foto: Printscreen TV Pink


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas manastir Studenica.

Vučića je dočekao iguman manastira arhimandrit Tihon i upoznao ga sa istorijatom i kulturnim i verskim znamenitostima manastira.

Predsednik je rekao da su možda dvojica igumana od poslednjih 60 godina toliko uradili za manastir, u koje ubraja i oca Tihona, kao možda i najvećeg i najvažnijeg.

- Uradili su mnogo za studenički kraj, ne samo za Studenicu, i privukli mnogo ljudi. Mi nismo imali ekonomsko opravdanje, da budem sasvim iskren, da radimo put do manastira, jer prođe jedan ili nijedan automobila za pola sata, a do Rudnog još manje. Ali je to važno da nam ostane narod na svojim ognjištima - rekao je Vučić.

Naveo je da je put važan kako bi i svi ostali koji dolaze mogli da vide Studenicu:

Želimo da pokušamo na svaki mogući način da utičemo na ljude, da saznaju više o svojoj prošlosti, o svojoj istoriji, o svojoj budućnosti u krajnjoj liniji i verujem da će to biti nešto dobro za nas. Hoću da zahvalim od srca na divnom gostoprimstvu i na tome što sa puno pažnje i ljubavi održavate  jednu od naših najvećih svetinja.

Na putu Studenica - Rudno, napravljen je novi most preko reke Brevine, na mestu starog mosta, koji je u julskim poplavama prošle godine teško oštećen.

Novi most dug je 11,5 metara, a širok 5,5 metara i na njegovoj izgradnji su radili radnici JP "Novi Pazar Put".

Ostavite komentar