Vesti > Politika

DANAS glasanje U GENERALNOJ SKUPŠTINI UN O NAVODNOM GENOCIDU U SREBRENICI: Srbija će se boriti!

Želeli smo da pokažemo svim državama članicama i predstavnicima delegacija da istina nije jednostrana i da nikada nije bila, kazao je Vučić

Izvor: K1info/kurir.rs

23/05/2024 > 08:17

podeli vest:

DANAS glasanje U GENERALNOJ SKUPŠTINI UN O NAVODNOM GENOCIDU U SREBRENICI: Srbija će se boriti!
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić/Tanjug/Peđa Vučković


Diplomatska ofanziva Srbije koju predvodi predsednik Vučić nesumnjivo će dati rezultate, te će sponzori rezolucije biti neprijatno iznenađeni krajnjim ishodom, odnosno manjim brojem glasova od očekivanog.

Osvanuo je dan D za Srbiju, u kom se u Njujorku bije odlučujuća bitka za sudbinu naše zemlje i naroda. Generalna skupština Ujedinjenih nacija danas glasa za usvajanje rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici, čije bi usvajanje imalo opasne i teške posledice po ceo srpski narod, kome pojedini strani centri moći žele da nalepe etiketu "genocidnog", s krajnjim ciljem ukidanja Republike Srpske, te zahtevima za takozvanu ratnu odštetu.

Sagovornici Kurira saglasni su u oceni da će diplomatska bitka Srbije, s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na čelu, nesumnjivo dati rezultate, te da će sponzori rezolucije biti neprijatno iznenađeni krajnjim ishodom, odnosno manjim brojem glasova od očekivanog. Ukazuju i da će se danas nedvosmisleno znati ko su prijatelji Srbije, ali i da će usvajanje rezolucije izazvati lančanu reakciju u regionu.

Predsednik Vučić, govoreći juče u sedištu UN na panel-diskusiji "Mi govorimo, jer oni ne mogu - glasovi koje treba čuti", na kojoj su žrtve rata u BiH iznele svoja potresna svedočenja, zahvalio im se što su došli da govore o strahotama koje su preživeli.

- Samo smo želeli da pokažemo svim državama članicama i predstavnicima njihovih delegacija da istina nije jednostrana i da nikada nije bila. Nikad nismo ćutali o strašnim događajima u Srebrenici. Hapsili smo i izručivali smo svakoga ko je pojedinačno bio odgovoran za užasne zločine koji su se dogodili u Srebrenici. Čuli ste ove ljude, svako od njih se osvrnuo na tu rezoluciju. To nisu političari kao mi, već obični ljudi i svi će se osećati veoma loše ako vi donesete ovu rezoluciju - rekao je Vučić.

Ostavite komentar