Vesti > Politika

GIK usvojio ODLUKU o broju i izgledu GLASAČKIH LISTIĆA! Evo kada počinje štampanje

GIK je prethodno doneo Odluku o objavljivanju ukupnog broja birača u Beogradu

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

20/05/2024 > 23:45

podeli vest:

GIK usvojio ODLUKU o broju i izgledu GLASAČKIH LISTIĆA! Evo kada počinje štampanje
Foto: TANJUG/ BEOINFO/ bg


Gradska izborna komisija (GIK) je na današnjoj sednici usvojila Odluku o obliku i broju glasačkih listića koji se štampaju za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda, raspisanim za 2. jun, dok će štampanje glasačkih listića početi sutra.

Takođe je usvojena i Odluka o sadržaju i izgledu glasačkog listića za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda, saopštio je GIK.

Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić rekao je da štampanje izbornih lističa počinje sutra u 20 časova u štampariji Službenog glasnika.

- Glasački listići štampaće se na A4 formatu, na papiru plave boje, zaštićenim vodenim žigom po celoj površini - rekao je Lukić.

Naglasio je da će biti odštampano 1.602.212 glasačkih listića, što odgovara ukupnom broju birača u Beogradu na dan 17. maja 2024. godine.

Lukić je rekao da su svi članovi GIK-a, strani i domaći posmatrači, kao i mediji pozvani da prisustvuju početku štampanja listića u štampariji Službenog glasnika (Lazarevački drum 13-15), kao i da su obavešteni i podnosioci izbornih lista da pošalju svoje predstavnike, dodaje se u saopštenju.

Foto: TANJUG/ BEOINFO/ bg

 

GIK je prethodno doneo Odluku o objavljivanju ukupnog broja birača u Beogradu, Odluku o obliku i broju glasačkih listića koji se štampaju za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda, kao i Odluku o sadržaju i izgledu glasačkog listića za glasanje.

Gik je u nastavku sednice odbacio Prigovor birača Branka Stefanovića iz Beograda, podnet 20. maja 2024. godine, protiv Odluke o objavljivanju ukupnog broja birača u gradu Beogradu, jer je podnet od neovlašćenog lica, dodaje se u saopštenju.
Prethodno su usvojeni zapisnici sa 15. i 16. sednice Gradske izborne komisije.

 

Ostavite komentar