Vesti > Politika

Delegacija iz PEKINGA dočekana na aerodromu NIKOLA TESLA uz pesmu "Ovo je Srbija" (VIDEO)

Petković i Jin Li u razmeni reči dobrodošlice naglasili su da će se Srbija i Kina kao pravi iskreni i čelični prijatelji uvek podržavati

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

20/05/2024 > 09:48

podeli vest:

Delegacija iz PEKINGA dočekana na aerodromu NIKOLA TESLA uz pesmu "Ovo je Srbija" (VIDEO)
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Delegacija Komunističke partije Kine koju predvodi Jin Li, član Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i Sekretar gradskog komiteta Pekinga doputovala je danas u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ih je član Predsedništva SNS i direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković.

- Ovde smo da realizujemo zajedničko zalaganje predsednika Kine Si Đinpinga i predsednika Srbije Aleksandra Vučića - rekao je Jin Li tokom dočeka na aerodromu kineske delegacije, koja je u Srbiju stigla na poziv Srpske napredne stranke.

Podsetio je na posetu Beogradu predsednika Sija koji, kako je dodao, zajedno sa predsednikom Srbije gradi zajednicu zajedničke budućnosti za čovečanstvo budućnosti.

Petković i Jin Li u razmeni reči dobrodošlice naglasili su da će se Srbija i Kina kao pravi iskreni i čelični prijatelji uvek podržavati.

- Posebno mi je drago da vas dočekamo u trenutku kada smo odnose podigli na još viši nivo. Ova poseta je početak zajednice Srbije i Kine za zajedničku budućnost - rekao je Petković.

Petković je naveo da i mi kao što oni osećaju ljubav kada dolaze u Srbiju, isto tako osećamo ljubav i prijateljstvo kad dolazimo u Kinu.

Petković je naglasio da je poseta još značajnija imajući u vidu činjenicu da je Srbija prva zemlja u Evropi koja je uspostavila najviši odnos sa Kinom.

Dodao je da Srbija svim srcem podržava politiku jedne Kine i miroljubive politike kineskog predsednika koja gradi Zajednice zajedničke budućnosti.

Jin Li je rekao da Kina ceni čvrstu podršku i zalaganje predsednika Aleksandra Vučića.

Tokom trodnevnog boravka u našoj zemlji, delegacija koja ima tridesetak članova posetiće Beograd i Novi Sad i sastati se sa najvišim rukovodstvom SNS, ali i Vlade Srbije i upoznati se s važnim nacionalnim projektima.

Do ove posete dolazi neposredno nakon što je Srbiju posetio predsednik Kine Si Đinping i predstavlja nastavak bliske i prijateljske saradnje kako SNS i Komunističke partije Kine, tako i dve države.

Za goste iz Kine, koje je dočekao i kineski ambasador Li Ming, KUD Kopaonik iz Leposavića izveo je kratak kulturno-umetnički program u znak dobrodošlice - pesme "Ovo je Srbija" po želji gostiju iz Pekinga i "Kosovo je srce Srbije". 

Jedna od članica KUD-a gostima je poželela dobrodošlicu na kineskom.

Jin Li je izrazio zadovoljstvo "ogromnom ljubaznošću" kojom je dočekan i dodao da je pesma ostavila jako lep utisak.
 

Ostavite komentar