Vesti > Politika

Dačić o borbi sa PRITISCIMA na Srbiju! Koalicija sa SNS-om je potvrda naših ZAJEDNIČKIH INTERESA (FOTO+VIDEO)

Prema njegovim rečima, Srbija može da izdrži pritiske samo ako je politički jaka i stabilna

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

10/05/2024 > 19:49

podeli vest:

Dačić o borbi sa PRITISCIMA na Srbiju! Koalicija sa SNS-om je potvrda naših ZAJEDNIČKIH INTERESA (FOTO+VIDEO)
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je na predizbornom skupu u Lazarevcu da je zajednički nastup sa SNS potvrda zajedničkih državnih interesa, u kako je naveo, do sada najtežim vremenima za Srbiju od 1999. godine i da samo jaka Srbija koja zajedno radi, može tome da se suprostavi.

Dačić je rekao da mu je zadovoljsto što nastupa zajedno na lokalnim izborima 2. juna sa SNS-om.

- Kada čovek čuje da su izbori lokalnog karaktera, možda misli da to nije od nekog velikog značaja za državu. Ali kao što vidite, naša zemlja se nalazi pred ozbiljnim pritiscima. Možda čak i najvećim od agresije na našu zemlju 1999. godine. Ti pritisci su po raznim linijama, po raznim temama - da priznamo nezavisnost Kosova i Metohije, da je naš narod genocidni narod, da uvedemo sankcije Rusiji, da uđemo u NATO - poručio je Dačić građanima u Lazarevcu.

Dačić je rekao da Srbija može da izdrži pritiske samo ako je politički jaka i stabilna.

- U uslovima kada je Srbija izložena neverovatnim pritisima da uništi sama sebe, time što bi priznala KiM, priznala da smo genocidni narod, ušla u NATO ili uvela sankcije Rusiji, Kini i drugim našim prijateljima. U uslovima kada se to dešava, naš odgovor na to je zajednički nastup, koalicije na ovim izborima, pre svega u interesu stvaranja jednog jakog štita, odnosno jake Srbije - rekao  je on.

Sa druge strane, kako je naveo, vidi se razlika između opozicije i rekao da je to upravo u shvatanju šta je državni interes, a šta ne.

- Za svakog građanina Srbije je važno da li će živeti u zemlji koja će biti cenjena, poštovana, međunarodno jaka ili ćemo na kraju krajeva morati da plaćamo ratnu odštetu onima koji će nas tužiti i koji nas tuže širom sveta za odštetu navodno zato što smo mi genocidni narod. Zato ova naša koalicija je i potvrda zajedničkih državnih stavova i oko KiM i oko Republike Srpske i oko srpskog naroda koji živi u regionu i u Crnoj Gori i u Makedoniji i na drugim prostorima - rekao je lider SPS-a.

Dačić je rekao da je SPS sa SNS u koaliciji kako bi građani imali bolju budućnost i zajedno brinuli o njihovim interesima.

On je pozvao sve građane da izađu na izbore 2. juna i glasaju za budućnost Srbije i, kako je rekao, bolje sutra.


 

Ostavite komentar