Vesti > Politika

Vučić sa ministrom iz UAE o geopolitičkoj situaciji, vojnoj saradnji, stanju na KIM...

Srbija pridaje poseban značaj partnerstvu i prijateljskim vezama sa UAE, naglasio je predsednik Srbije

Izvor: K1info

10/05/2024 > 13:00

podeli vest:

Vučić sa ministrom iz UAE o geopolitičkoj situaciji, vojnoj saradnji, stanju na KIM...
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa državnim ministrom za odbranu Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom bin Mubarakom Bin Fadalom Al Mazruijem i tom prilikom ga je upoznao sa situacijom na KiM, kao i kretanjima u regionu Zapadnog Balkana, a razgovarali su i o jačanju vojne saradnje.

Vučić je istovremeno iskazao posvećenost Srbije da "zajedno sa prijateljima i partnerima nastavi da radi na rešavanju izazova i pretnji regionalnom i međunarodnom miru i bezbednosti".

 

On je u objavi na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" istakao da je sa Al Mazruijem razgovarao o složenim geopolitičkim prilikama, globalnim bezbednosnim izazovima, ali i o jačanju vojnotehničke saradnje između Srbije i UAE.

- Naglasio sam potrebu za kontinuiranom saradnjom i koordinacijom i u oblastima kao što su borba protiv terorizma, sajber bezbednost i regionalna stabilnost, pogotovo imajući u vidu opšte usložavanje situacije u svetu. Jedna od tema razgovora bila je i konkretizacija planova o kojima je bilo reči prošle godine tokom međunarodnog sajma IDEX 2023, kao i brojni tipovi naoružanja koje proizvodi srpska vojna industrija, a za koju su Emirati iskazali interes - naveo je Vučić.

Napomenuo je da Srbija pridaje poseban značaj partnerstvu i prijateljskim vezama sa UAE i zahvalio se šeiku Muhamedu bin Zajedu koji je lično doprineo neraskidivim bilateralnim i ekonomskim vezama.

- Zamilio sam ministra Al Mazruija da šeiku prenese moje srdačne pozdrave uz uvek otvoren poziv da ponovo poseti Srbiju - navodi se na Instagam nalogu.

 

Ostavite komentar