Vesti > Politika

Vučić: Srbija se nalazi usred geopolitičkog vrtloga i PRITISNUTA je sa svih STRANA VIŠE NEGO IKADA

Predsednik Vučić prisustvovao je svečanosti koja je održana u kasarni "Vasa Čarapić" u Beogradu

Izvor: K1info

14/04/2024 > 11:16 >> 14:07

podeli vest:

Vučić: Srbija se nalazi usred geopolitičkog vrtloga i PRITISNUTA je sa svih STRANA VIŠE NEGO IKADA
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


U kasarni "Vasa Čarapić" u Beogradu upriličena je svečanost povodom Dana Odreda vojne policije specijalne namene Kobre kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je pozdravio sve prisutne i rekao:

- Velika mi je čast što sam danas ovde i što sam predsedničkom odlukom mogao da vam dodelim vojnu zastavu koju ste zaslužili profesionalnošću, disciplinom, posvećenošću, ali pre svega ljubavlju prema Srbiji. Pukovniku Đošiću sam rekao samo jednu rečenicu - Ona nikada ne sme da padne u ruke neprijatelju, kao ni pedalj naše zemlje.


 

 

- Ove neuslovne zgrade ćemo zameniti posle 46 godina. Plate će vam biti sve veće. Od vas se traži, više od svakoga u svakom drugom pozivu, da na svaki poziv otadžbine odgovorite sa DA. Reč 'teško' neću da čujem, kako je govorio Živojin Mišić.

- U decembru 2022. kada smo očekivali napad na naš narod na KiM i kada smo tražili angažman svakog od naših vojnika, jedina jedinica koja se stoprocentno odazvala bile su Kobre. Hvala vam na tome što vam nikada nije bilo teško da prvi u redu budete u odbrani otadžbine. Daćemo sve od sebe da to ne morate da činite u budućnosti, ali vi dobro znate kakav vam je poziv - kazao je Vučić.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

- Mi ćemo se u narednim danima i nedeljama, a pozivajući se na vaš duh i snagu, boriti svim političkim sredstvima da sačuvamo obraz Srbije - dodao je.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas u kasarni "Vasa Čarapić", da se naša zemlja nalazi u sred geopolitičkog vrtloga, ni kriva ni dužna, a pritisnuta snažnije nego ikada od mogih koji bi da joj komadaju teritoriju, do onih koji bi da za sve svoje greške krivca pronađu u Srbiji i tako se pred nekim drugim opravdaju.

- Mi smo preduzeli sve mere. Ja sam napisao pisma svim članicama SE. Napisao sam ukupno 14 različitih pisama evropskim liderima, uglavnom su bila personalizovana, imajući u vidu specifične odnose, priznavačima i nepriznavačima. Sva ta pisma su prosleđena. U tim pismima tražio sam da još jedanput razmotre svoju i odluku parlamentarne Skupštine za 2 dana, da na komitetu ministara njihova odluka bude drugačija, jer i kada govore o vladavini prava, jasno je da na Kosovu postoji sve osim vladavine prava. To je teror nad srpskim narodom. Posebno sam ukazao na trik koji će pokušati da naprave 10. maja nacrtom ZSO - dodao je Vučić.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

- Mi ćemo nastaviti da se borimo. O tome sam najduže razgovarao sa Makronom. On je juče razgovarao sa Šolcom. Mi ćemo se boriti do poslednjeg trenutka za istinu i pravdu - kazao je predsednik Srbije. 

Moram da putujem za Njujork

- Juče smo dobili zvaničnu potvrdu Sjedinjenih Američkih Država da će izuzetno jako da lobiraju za rezoluciju u Srebrenici, ići ću u Njujork da se borim protiv njihovog lobiranja i da razgovaram sa prijateljskim i slobodarskim zemljama - najavio je Vučić.

- Zahvalan sam gospodinu (Vuku) Jeremiću što je iskazao želju da pomogne. Nemam problem da pokažem poštovanje prema svakome ko bi da pomogne svojoj zemlji. Jeremić će sutra predsedniku GS uručiti moje pismo. Pozivam ljude različitih opcija da pomognu. Juče smo dobili potvrdu da će jako da lobiraju za rezoluciju o Srebrenici, a ja sam im rekao da ću se ja boriti protiv rezolucije iako je naša zemlja stostruko slabija. To nije pitanje snage, već pravde i istine. Borićemo se hrabro, snažno i do kraja! Iznenadiće se rezultatom. Male su šanse da pobedimo, ali iznenadiće se kako ljudi neće kao noj da zabijaju glavu u pesak - rekao je, između ostalog, Vučić.

Ostavite komentar