Vesti > Beograd

"Beogradu treba SRPSKI, a ne ANTISRPSKI GRADONAČELNIK!" Šapić opoziciji: Kada OVO kažem svi oni POSKAČU

Aleksandar Šapić objašnjava kakav gradonačelnik treba Beogradu

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

29/03/2024 > 14:29

podeli vest:

"Beogradu treba SRPSKI,  a ne ANTISRPSKI GRADONAČELNIK!" Šapić opoziciji: Kada OVO kažem svi oni POSKAČU
Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ


U nestabilnom vremenu u kome se nalazi čitav svet, veoma je važno da na čelu Beograda bude srpski gradonačelnik koji će zastupati očuvanje srpskih nacionalih interesa, ne dozvolivši da bilo ko promoviše secesionističku i antisrpsku politiku, izjavio je predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić.

- Kada kažem da Beograd treba da ima srpsku vlast, svi oni poskaču. A šta treba da kažem? Da ima tursku vlast? Beograd mora da ima srpskog gradonačelnika odlučnog da čuva i štiti srpske interese - rekao je on, objavila je Srpska napredna stranka (SNS) na Instagramu.

Dodao je da kada neko nije spreman da osudi izjave izgovorene u Dubrovniku, a koje direktno predstavljaju antisrpsku i proustašku politiku, kako će biti spreman da vodi Beograd.

- Mislim da je ova situacija najbolje objasnila razliku između srpskog i antisrpskog gradonačelnika o kome sam govorio ranije i kada ljudima nije bilo jasno na šta mislim kad kažem da Beogradu treba "srpski gradonačelnik". Evo, baš ovo mislim, da gradonačelnik mora da osudi svaki antisrpski stav, a ne da prećutkuje ili kako to sad radi Marinka Tepić u ime Đilasove liste, podržava i brani proustaške stavove Dinka Gruhonjića, koji uopšte nisu novost, nego su tek sad to videle široke narodne mase - istakao je Šapić.

Naveo je da će braniti svakog Hrvata, i svakog pripadnika islamske ili bilo koje druge veroispovesti u Beogradu, ako mu fali dlaka sa glave, samo zato što ne pripada srpskom narodu ili je drugačije veroispovesti.

- Ali da branim one koji svesno i konstantno urušavaju ustavno-pravni poredak naše države, koji veličaju ozloglašene zlikovce i koji direktno propagiraju secesionističku politiku, sigurno neću - istakao je Šapić.

Ostavite komentar